Cultură

Cum va funcţiona reţeaua Transylvania Myths Europe. Înscrieri până de 1 decembrie + program 2018

Localitățile transilvănene interesate să se înscrie în rețeaua culturală Transylvania Myths Europe o pot face până la 1 decembrie, urmând ca în timpul iernii să fie purtate discuții individuale cu fiecare comunitate, iar la 1 martie 2018 să fie anunțat calendarul proiectului pentru anul viitor.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Recital cameral. Cvartetul Transilvan la Academia de Muzică

Cvartetul Transilvan, alături de invitaţii Dorin Mâtea (violă) şi Emeric Kostyák (violoncel), va susţine un recital cameral, joi, în Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.
comentarii: 0

Turismul în fostele lagăre de concentrare. "Austerlitz" rulează la Cluj

Sergei Loznitsa are o modalitate înșelătoare de a construi un documentar rezonant: el și, în acest caz, Jesse Mazuch au pus cu atenție camerele de filmat în cele mai potrivite locuri din jurul unui spațiu public, lăsându-le pornite fără să îi intereseze dacă sunt observate sau nu.
comentarii: 0

Festival de Film Kazah la Cluj

Festivalul de Film Kazah se desfășoară între 23 și 25 noiembrie, la Cinema Victoria, Cluj-Napoca.
comentarii: 0

Masă rotundă și expoziții dispuse pe trei etaje la Centrul de Interes

Centrul de Interes își deschide ușile pentru publicul clujean vineri, 24 noiembrie, la un nou eveniment amplu de artă contemporană.
comentarii: 0

Cine spală oala de mămăligă?. O nouă premieră la Teatrul Naţional

Premiera Cine spală oala de mămăligă?, pe texte de Daniel Tiutiu, va avea loc miercuri. Regia: Camelia Hâncu. Muzica originală live: Edith Tóth. Distribuția: Elena Ivanca și Ioan Isaiu.
comentarii: 0

Manifest pentru dialog. Spectacolul “Familii”, pe scena Teatrului Maghiar

„Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, este cel de-al treilea spectacol de teatru ce abordează teme sociale complexe din cadrul turneului național “Manifest pentru dialog“.