Cultură

A venit primăvara! În cafenele

În cadrul evenimentului Primăvara Cafe, clujenii vor putea participa, până în mai, la campionate de scrabble, ateliere de grafică sau demonstraţii de magie. Toate în cafenele, ceainării şi baruri.

 De astăzi şi până la sfârşitul lunii mai, cafenelele, barurile, puburile Clujului vor fi mai animate ca oricând. Localurile vor găzdui evenimente precum concerte folk, demonstraţii de magie, ateliere de grafică, jocuri pentru adulţi, proiecţii de film, teatru de păpuşi. Toate acestea vor avea loc în cadrul proiectului Primăvara Cafe, organizat de Centrul Cultural Francez.

 

Astfel, în localul La Galerie, doritorii vor putea asista azi, de la ora 18.00, la proiecţia unor documentare ale regizorului afgan Barmak Akram. Săptămâna trecută, cineastul a fost invitatul Centrului Cultural Francez la Festivalul Filmului Francofon, unde au fost vizionate atât documentarele sale, cât şi lungmetrajul “Copilul din Kabul”. Barmak Akram a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Tot azi, la cafeneaua Insomnia, de la ora 20.00, va avea loc un spectacol de magie pentru adulţi. Responsabil pentru numerele de magie este maestrul iluzionist cu numele de scenă Magic Mouss. El va susţine o demonstraţie timp de 30 de minute, după care va iniţia publicul de la mese în câteva dintre tainele muncii sale.

 

Mâine, artista plastică Isa Balog şi desenatorul francez Vincent Croguennec vor susţine, în Insomnia, de la ora 18.00, un atelier “de desen de presă şi imagine narativă”. Atelierul se află la a doua ediţie şi presupune, concret, transformarea în desen a unui articol din presa scrisă. Evenimentul urmăreşte, conform iniţiatorilor, “sensibilizarea clujenilor la forţa desenului de presă ca mijloc de revoltă sau, pur şi simplu, ca declarare a angajamentului pentru o cauză”. Clujenii vor putea participa, miercuri, sub auspiciile “Primăverii”, la un concert de muzică irlandeză. Shamrock vor cânta, de la ora 21.00, în La Galerie.

 

Ziua de joi e rezervată jocurilor “de inteligenţă” pentru adulţi – ceainăria La Port, de la ora 19.00. în Irish & Music Pub, clujenii vor putea să participe la “Joia de folk sub felinare”, unde grupul Odyssey va susţine un concert, de la ora 21.00. Preţul unui bilet de intrare este 10 lei. Weekendul debutează cu o cântare în Bistro Vecchio, ce va avea loc vineri, de la ora 20.30. Mishu Călian şi Florin Toloargă vor urca pe scenă într-un concert acustic de chitară, pian şi voce. în acelaşi loc, tot la “Primăvara”, însă în aprilie, Mishu va concerta alături de colegii lui din “Cum va fi band”. Cântarea va fi o avanpremieră acustică a concertului de lansare a trupei, eveniment care se va petrece în cursul lunii aprilie. Primăvara Cafe mai include, tot în această săptămână, concertul Cureproject organizat sâmbătă, de la ora 20.30, la Booha Bar.

 

6.500 de clujeni, anul trecut

 

Centrul Cultural Francez organizează Primăvara Cafe de trei ani. în 2009, la evenimentele sub egida Primăvara Cafe au participat peste 6.500 de persoane. în cadrul ediţiei din acest an vor mai avea loc, între altele, seri de poezie, concerte rock, de muzică electronică sau folk, dar şi un campionat de scrabble în limba franceză.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.