Cultură

Casă nouă pentru compania de teatru independent Create.Act.Enjoy

Urania Palace din Cluj va găzdui de acum un program variat de teatru, performance și ateliere creative, căci a devenit noua casă a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy.

Început ca proiect nomad, cu şase ani în urmă, Create.Act.Enjoy a călătorit cu spectacolele produse atât prin țară, cât și prin străinătate și a crescut din experiența de a juca fără scenă și fără cortină în fața publicului. Era vremea „Zmeiadei Spațiale", spectacol plin de savoare și umor, adaptat după cartea lui Mircea Cărtărescu. Apoi, Create.Act.Enjoy a fost musafir regulat la fosta Cafenea Răgaz și la Centrala de Escaladă.

Prima casă adevărată a fost The Box, pe #Moților39, unde s-au născut și două dintre cele mai noi spectacole din repertoriu - PENA (r. Adina Lazăr) și O zi e vară (r. Bia Baraboi), create de la zero, în octombrie 2016, în timpul proiectului Luna Creativă. Tot atunci, multe grupuri de liceeni au trecut pragul Create-ului pentru a participa la atelierele creative, cu intrarea liberă. Tocmai în acea perioadă, „vânzoleala" și „tocirea scărilor" din clădirea folosită la comun cu vecinii au devenit motivul pentru care activitatea companiei a trebuit pusă pe pauză, în căutarea unui alt spațiu, mai tolerant cu activitățile cultural-artistice și creativ-educative.

„După lungi căutări și nenumărate aventuri, echipa Create.Act.Enjoy și-a găsit o casă nouă, mai spațioasă și mai prietenoasă: ne-am mutat de pe #Moților39 pe #Horea4, la Urania. Ne dorim ca schimbarea de adresă să însemne o etapă creativă efervescentă și colaborativă, la startul căreia îi invităm cu drag pe toți clujenii. În 21 aprilie așteptăm toți prietenii Create-ului la un party de casă nouă, pe ritmuri de Luciri atomice. Pe 22 aprilie ne întâlnim de dimineață cu iluzionistul Florin Suciu-Buh în cadrul unui spectacol pentru întreaga familie, iar seara îl avem invitat pe actorul Dragoș Pop cu un spectacol de stand-up comedy. Pe 25 readucem publicului spectacolul SNAP (r. Cristian Pascariu), un spectacol extrem de drag nouă, iar pe 26 aprilie avem programată cea mai proaspătă producție Create.Act.Enjoy - Supraviețuitor (r. Alexandra Felseghi)", spune Diana Buluga, actriță și președinte Create.Act.Enjoy.

Clădire soră a Palatului Urania din Viena - casă de cultură cu cinematograf și observator astronomic - Palatul Urania din Cluj a fost cunoscut drept Cinema 23 August (în comunism) și, după 1989, Cinema Favorit.

 

Publicitate

Taguri

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.