Cultură

Club de istoria filmului maghiar, la Casa Tranzit

Proiecțiile de filme vor avea loc timp de trei luni, unde va fi prezentată o selecție de filme în ordine cronologică, de la filmul mut "Eldorado", în regia lui Bereményi Géza, până la filmele determinante, cum ar fi filmul "Dragoste" (Szerelem). Toate filmele au subtitrare în limba română.
Publicitate

În data de 24 aprilie 2017 va avea loc proiecția filmului regizat de Fábri Zoltán în 1956, "Domnul profesor Hanibal". Filmul a devenit una dintre cele mai apreciate creaţii ale cinematografiei maghiare, iar criticii maghiari de film au ales pelicula, prin vot secret, în anul 2000, printre cele mai bune 12 filme maghiare ale secolului.

Personajul principal al tragicomediei este o persoană nesemnificativă, apolitică: profesorul de liceu Nyúl Béla. Domnul profesor Hannibal militează împotriva puterii represive, dictatoriale şi împotriva brutalităţii şi prostiei acesteia.

Nu este întâmplător că prezentarea filmului a avut un rol cheie în evenimentele din 1956. Moderatorul evenimentului va fi Schneider Tibor, iar invitatul său este Molnár Péter, filosof.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.