Cultură

Filiala ICR Cluj-Napoca, inaugurată în februarie 2013

Cele şapte filiale ale Institutului Cultural Român (ICR) din provinciile istorice ale României vor fi inaugurate începând cu luna ianuarie 2013, conform strategiei expuse în documentul "Programele Institutului Cultural Român", potrivit unui comunicat al ICR.
  • Irina Petras va conduce ICR Cluj

    Irina Petras va conduce ICR Cluj

Astfel, Filiala Moldova, cu sediul la Iaşi, va fi inaugurată pe 14 ianuarie 2013 (director: Cassian Maria Spiridon; director adjunct: Marius Chelaru), Filiala Dobrogea, cu sediul la Tulcea, va fi inaugurată pe 16 ianuarie 2013, Filiala Banat-Crişana, cu sediul la Arad, va fi inaugurată pe 24 ianuarie 2013 (director: Gheorghe Schwartz; director adjunct: Lucian Alexiu), Filiala Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu, va fi inaugurată pe 25 ianuarie 2013 (director: Ion Deaconescu; director adjunct: Marilena Pârvulescu).

Filialele cu sediul la Craiova, Cluj-Napoca şi Baia Mare vor fi deschise în luna februarie. Un calendar al evenimentelor este în lucru şi va fi făcut public la începutul lunii ianuarie. Filiala Oltenia, cu sediul la Craiova, îl va avea ca director pe Gabriel Coşoveanu şi ca director adjunct pe Marcel Voinea, Filiala Transilvania, cu sediul la Cluj-Napoca, o va avea ca director pe Irina Petraş, iar directorul adjunct va fi Pompei Cocean, iar Filiala Maramureş, cu sediul la Baia Mare, o va avea ca director pe Florica Bud.

Citeşte mai multe despre obiectivele filialelor ICR nou înfiinţate AICI

Publicitate

Taguri

Comentarii

ICR

thumb down thumb up
vineri, 28 decembrie 2012, 18:14
de Un clujean

Tot respectul doamnei Petras ; dar pacat ca s-a lasat tarata in r a h a t u l asta.
raspunde

Ochi pentru ochi

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 decembrie 2012, 19:04
de Grigore

Ce sa-i faci. Gospodina asta surda de Petras i-a dat inemnizatie de scriitor lui Marga, Marga îi dă un ban înainte de pensie. Cam asta inseamna cultura a la Cluj.
raspunde

@Un clujean

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 decembrie 2012, 19:35
de Marius

De ce "rahat"?
raspunde

ICR

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 decembrie 2012, 21:32
de Un clujean

De ce "rahat", Marius? Cel putin din 2 motive : pentru ca acest institut care isi facuse o faima in lume e pe punctul sa fie distrus de Horia Muresan (pardon : de Andrei Marga) ; si pentru ca este o aberatie sa creezi filiale IN ROMANIA ale unui institut destinat promovarii culturii romanesti in lume.
raspunde

"Eu sunt mic, nu stiu nimic"

thumb down thumb up
duminică, 30 decembrie 2012, 01:36
de Marius

Ma iau numai dupa ceea ce citesc. De exemplu acest citat din articolul "Sincronizarea Institutului Cultural Roman": a lui Andrei Marga din Septembrie 2012: "În fapt, ICR ar trebui să aibă ca scop major producerea de noi valori de cultură şi civilizaţie, reprezentarea şi promovarea culturii şi civilizaţiei poporului român în ţară şi în lume, luată în întregime. Deci, accentul se mută pe producerea de valori". Articolul este mult mai cuprinzator si pare rational, cel putin in teorie. Nu credeti ca merita o sansa?
raspunde

ICR si cultura

thumb down thumb up
luni, 31 decembrie 2012, 20:07
de Un clujean

Marius, asa cum spuneam, noual scop al ICR este prin definitie o aberatie a lui Horia Muresan : "În fapt, ICR ar trebui să aibă ca scop major producerea de noi valori de cultură şi civilizaţie, reprezentarea şi promovarea culturii şi civilizaţiei poporului român în ţară şi în lume, luată în întregime" (!?) Pai producerea de noi valori nu se face la comanda, la ordinul si sub indrumarea ICR ; valorile culturale sunt produse de la sine, de artisti si scriitori valorosi - daca exista asa ceva. (Daca nu exista, poti sa faci 100 de ICR-uri, respectivele valori nu au cum sa apara !) Si, cum spuneam deja, nu e nevoie de ICR si de zeci de filiale ale lui in tara pentru a promova IN ROMANIA respectivele valori : noi le cunoastem, de bine de rau ; iar m b e c i l ii din satele teleormanene, moldovene sau oltenesti nu vor fi interesati de ele, chiar daca ai face cate o filiala ICR in fiecare comuna ! Este insa esentiala promovarea acestor valori IN STRAINATATE, acolo unde dl.(tovarasul ?) Marga a schimbat conducerile filialelor care isi faceau treaba, inlocuindu-;e cu nulitati, incompetenti sau fosti turnatori notorii (vezi ICR Paris!). In rest, s-auzim numai de bine si LA MULTI ANI !
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.