Cultură

Hraneşte-te cu filme, la TIFF! Sectiunea Film Food pregăteşte experiențe culinare cinematice cu gust

Secțiunea Film Food aduce la TIFF trei dintre cele mai noi filme despre arta gastronomică. Experiențele culinare cinematice vor fi însoțite de cine condimentate de cei mai populari chefi din România: Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.
  • sursa: tiff.ro

    sursa: tiff.ro

Publicitate
 

Dinamic și surprinzător, programul Festivalului Internațional de Film Transilvania include, în fiecare an, experiențe artistice diverse, concerte și petreceri.

Ediția din 2-11 iunie se anunță de-a dreptul savuroasă: secțiunea Film Food aduce la TIFF trei dintre cele mai noi filme despre arta gastronomică.

Experiențele culinare cinematice vor fi însoțite de cine condimentate de cei mai populari chefi din România: Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.

În Soul - Ingredientul sufletului (r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco), chef Eneko Atxa și maestrul sushi-ului, Jiro Ono, fac o paralelă interesantă între gastronomia spaniolă și cea japoneză. Proiecția din 5 iunie va fi urmată de o cină pregătită de chef Sorin Bontea.

Pe 6 iunie, chef Cătălin Scărlătescu va găti cina de după Savoarea Turciei (r. Luis Gonzalez), filmul despre faimoșii chefi Roca, porniți pe urmele secretelor bucătăriei turcești.

Pe 7 iunie, înainte de a gusta deliciile marca chef Florin Dumitrescu, publicul va urmări Totul despre grătarul argentinian (r. Mariano Cohn, Gaston Duprat), o călătorie în țara în care grătarul e deopotrivă mâncare și ritual.

În fiecare dintre cele trei zile, proiecțiile vor avea loc la Cercul Militar, de la 18.30, iar cele trei cine, la restaurantul Bricks, de la 20.15.

Publicitate

Taguri

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.