Cultură

Moment emoţionant la European Festival Awards în memoria românului care organiza Sziget Festival VIDEO. Niciun premiu pentru Cluj

Românul care organiza Sziget Festival şi care a murit vara trecută într-un accident de maşină în timp ce se întorcea la Budapesta de la un festival din Cluj nu a fost uitat de breaslă. I-a fost conferit, post-mortem, Premiul pentru întreaga carieră în cadrul European Festival Awards 2016, eveniment ce a avut loc în 11 ianuarie 2017 în Groningen (Olanda).
Publicitate
 

Amfitrionul galei, Ben Challis, a spus despre Panaitescu că a fost "un individ a cărui viziune personală şi energie au propulsat întreaga piaţă a a festivalurilor într-o direcţie creativă şi pozitivă". Fruzsina Szep, de la Lollapalooza, a ţinut un discurs în memoria lui Panaitescu şi l-a numit "un colg drag, prieten, suport, erou, icon şi tată pentru mulţi din familia internaţională a muzicii".

Dan Panaitescu avea 61 de ani, era economist de profesie, şi a fost prezent în domeniul muzical de peste 20 de ani, fiind implicat atât pe partea de vânzări sau de management artistic, cât şi pe cea de producţie. De asemenea, a activat şi în organizarea Balaton Sound Festival sau Volt Festival.

Sziget Festival (Ungaria, Budapesta) a fost declarat şi festivalul preferat al artiştilor. 

Trei festivaluri clujene au fost nominalizate în cadrul prestigioasei competiţii European Festival Awards 2016. Untold - la categoria Best Major Festival (premiu pe care l-a şi câştigat în 2015), Electric Castle - pentru Best Medium Sized Festival (a patra nominalizare consecutivă) şi Jazz in the Park - pentru Best Small Festival (a treia nominalizare consecutivă). Din păcate, niciun premiu nu a juns la Cluj. 

European Festival Awards 2017

Lifetime Achievement Award: Dan Panaitescu
Best Major Festival: Rock Werchter
Best Medium-Sized Festival: Paléo Festival Nyon
Artists Favorite Festival: Sziget Festival Official
Best Lineup: Primavera Sound Festival
Green Operations Award: Shambala Festival

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.