Cultură

Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea împlineşte jumătate de secol

Muzeul Memorial „Octavian Goga”, în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, organizează, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la inaugurarea prestigiosului edificiu muzeal de la Ciucea, o serie de acțiuni culturale.
Publicitate
 

Joi, 7 septembrie 2017, începând cu ora 15.00, la Galeria Arte din Cluj-Napoca, situată pe strada Vasile Alecsandri nr.1, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie documentară „Muzeul Memorial Octavian Goga - 50 de ani de existență". Manifestările culturale dedicate semicentenarului vor continua în zilele de 14 și 15 septembrie a.c., acestea urmând a se desfășura la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga" din localitatea Ciucea, str. Principală nr. 4.

Astfel, joi, 14 septembrie 2017, de la ora 12.00, va avea loc deschiderea oficială, urmată, începând cu ora 13.00, de un moment dedicat evocării celor care și-au închinat activitatea existenței și dezvoltării muzeului. De asemenea, de la ora 14.30, în sala de expoziții temporare din Castel, persoanele interesate vor putea participa la vernisajul expoziției „Valori ale Colecției Goga", unde vor fi expuse picturi care fac parte din patrimoniul cultural național, eveniment succedat, de la ora 15.00, de vernisajul expoziției Retrospectiva taberelor de artă ale Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda" la Ciucea.

Vernisajul va fi urmat de ediția aniversară dedicată Cenaclului literar-artistic „Steaua fără nume" al Școlii de Arte, coordonat de poetul și jurnalistul Sorin Grecu.

Vineri, 15 septembrie a.c., tot la sediul Muzeului Memorial „Octavian Goga" din Ciucea, începând cu ora 17.00, se va derula un spectacol aniversar de muzică populară și ușoară susținut de formațiile și artiștii Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda" din Cluj- Napoca.

Intrarea este liberă.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.