Prima asociație de street-food din România se lansează la Cluj

Prima asociație de street-food din România se lansează la Cluj
Street Food Festival se întoarce acasă la Cluj-Napoca, în perioada 6-9 iulie 2017, cu peste 60 de vendori, sute de rețete și activități tematice.

Aleea Stadionului se va transforma într-o bucătărie imensă unde Chef Foa și cei peste 60 de bucătari vor pregăti rețete savuroase. În fiecare zi publicul se va putea delecta cu filme, concerte outdoor, va putea cunoaște chefi celebri în cadrul conferințelor Meet&Greet, în timp ce mezinii familiei se vor putea distra la kids zone. 

"Cluj, ești pregătit? Abia am așteptat să ne întoarcem acasă, de unde am și pornit acum un an acest concept care ne e din ce în ce mai drag. În momentul de față suntem extrem de mulțumiți de evoluția frumoasă a acestui proiect și suntem surprinși mereu de cât de mult s-a dezvoltat piața de street-food din România. Muncim zi de zi să conturăm cât mai bine această experiență Street Food Festival și spre marea noastră bucurie rezultatele bune nu se lasă așteptate.

Am reușit anul acesta să adunăm peste 180.000 de gurmanzi la Oradea, Iași, Sibiu și Arad. În turneul din 2017 ne vom mai opri și la Cluj, Brașov, Alba Iulia, Bacău și Timișoara și abia așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul. Mulțumim tuturor celor care ne sprijină, de la sponsori și parteneri și în mod special adresăm mulțumiri și autorităților locale care ne oferă de fiecare dată suportul necesar și încrederea pentru a pune în practică ideile noastre. Ne vedem pe Aleea Stadionului, în perioada 6-9 iulie, la cel mai mare Street Food Festival de până acum", a declarat Constantin Covaliu, managerul festivalului.

Vedeta festivalului, mâncarea, va depăși limitele imaginației gurmanzilor și va pune la teste savuroase papilele gustative cu influențe din întreaga lume. Burgerii suculenți vor face echipă cu preparatele cu specific mexican, italienesc, nemțesc, asiatic, spaniol și, alături de un desert apetisant vor construi un meniu de neratat.

Preparatele vor putea fi servite într-o atmosferă relaxantă alături de prieteni în zonele special amenajate alături de muzică live, cinema outdoor sau, de ce nu, la conferințele Meet&Greet unde vor avea șansa de a cunoaște poveștile unor chefi renumiți pentru activitatea din bucătărie precum: Antonio Passarelli, Cătălin Jernoiu, Paul Siserman, Horia Șimon, Marius Mureșan, Nicu Crăciun sau Alexandru Rada.

De asemenea, publicul se va putea implica și în activitățile sociale inițiate în cadrul festivalului: colectarea selectivă a resturilor alimentare și a uleiului folosit, dar și în cadrul campaniei Share a Meal, prin care se vor putea dona porții de mâncare ce vor fi duse mai departe la adăposturile pentru oamenii nevoiași și la centrele pentru copii.

Prima asociație de street-food din România

Primul Street Food Summit din România va avea loc la Cluj-Napoca în data de 8 iulie 2017, de la ora 11:00, la Crush Wine Bar, unde va fi invitat celebrul Chris Barber (chef renumit și premiat la nivel mondial, mentor al unor chefi de top, creator al unor restaurante distinse cu stele Michelin, a fost bucătarul Prințului Charles timp de 11 ani, în prezent fiind consultant de ospitalitate și CEO al propriei sale companii de consultanță: Catering Food Business Solution).

El va fi alături de chef Foa (Florin Scripca - unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, promotor și ambasador al conceptului street-food în România). Scopul acestui summit este lansarea primei asociații de street-food din România: Street Food Revolution.

"Asociația Street Food Revolution a fost un pas firesc pentru noi în 2017. De la primele noastre interacțiuni cu chefi bucătari de street-food am descoperit dorința acestora de a se dezvolta, de a-și pune în evidență creativitatea și cel mai important, de a oferi publicului cât mai multe experiențe inedite. Ne-am dorit foarte mult să implementăm un cadru legal în care acești oameni să poată crește și să ofere produse de calitate.

Așadar, prin intermediul acestei asociații noi încercăm să le oferim suport și șansa de a se concentra pe produs și nu pe tot ceea ce înseamnă dificultăți administrative, lipsa furnizorilor și a locațiilor de desfășurare, comunicare cu autoritățile locale sau legislație neclară. Prin intermediul asociației vom forma de fapt un cadru legal care să permită dezvoltarea unei culturi gastronimice <de stradă> veritabilă, durabilă și sustenabilă", a punctat Călin Câmpean, președintele Asociației Street Food Revolution.

Lansarea oficială a programului asociației precum și planurile de viitor vor fi discutate în cadrul conferinței Street Food Summit după cum urmează:

Sâmbătă - 8 iulie, ora 11:00

Inaugurarea Asociației Street Food Revolution - invitați: Constantin Covaliu (General Manager Street FOOD Festival) și Călin Câmpean (Președintele Asociației Street Food Revolution)

Pannel 1: Street Food Experience&Trends - invitați: Chef Nicu Craciun- Cimbru, Chef Marius Muresan- Home Garden Food Truck, Chef Alexandru Rada- Gourmet Street Food.

Pannel 2: Food Business&Street Food Evolution - invitați: Chef Foa (Florin Scripca - unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, promotor al conceptului street-food) și Chris Barber (chef renumit și premiat la nivel mondial, mentor al unor chefi de top, creator al unor restaurante distinse cu stele Michelin, a fost bucătarul Prințului Charles timp de 11 ani, în prezent fiind consultant de ospitalitate și CEO al propriei sale companii de consultanță: Catering Food Business Solution)

Pannel 3: Legislative terms of Street Food Business - invitați: reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și ai autorităților locale.

Street Food Festival are loc şi în alte oraşe din România, precum Oradea, Iași, Sibiu, Arad Brașov, Bacău, Alba Iulia și Timișoara. 

Loading...
Comenteaza