Cultură

“Românii au talent” la Cluj

Zâne, Michael Jackson-i, majorete, folkişti, vampiri şi interpreţi de muzică populară au umplut ieri Dealul Cetăţuii pentru a participa la preselecţia concursului “Românii au talent”.

Sute de oameni de toate vârstele, de la copii de câţiva ani la adulţi trecuţi de prima tinereţe, veniţi din toată Transilvania, unii singuri, alţii cu întreaga familie, se pregăteau să ajungă în faţa juriului sau aşteptau deja rezultatele.

Sălile Hotelului Belvedere forfoteau de sutele de concurenţi. Chiar la intrare se auzeau vocalizele unei interprete de operă, iar pe terasa de beton “se încălzeau” un Michael Jackson şi un băiat care sărea acrobatic într-o mână. În “sala de aşteptare” a concurenţilor o trupă de majorete exersa fluturând pampoanele şi mişcându-se ritmic. Într-un colţ, câţiva folkişti melancolici îşi repetau melodiile, în timp ce pajiştea era plină de tineri adunaţi în grupuri, discutând. Concurenţii aveau în ei atitudinea unor elevi la examen, o solidaritate care permitea comunicarea, deşi emoţiile îi făceau pe mulţi să fie retraşi.

Pe la ora 3 după-amiază, înscrierile s-au rărit, dar concurenţii umpleau încă toată clădirea. La intrare stătea pe o balustradă un vampir cu costum roşu-sângeriu, cu pelerină şi având în mână un baston şi un flacon de “apă toxică”, roşie evident. “Sunt Dani, din Turda, şi am venit aici ca să fac o demonstraţie de break-dance”, explică el. La mirarea mea pentru costumul neobişnuit, spune simplu: “La vârsta mea nu pot concura cu ăştia mai tineri, aşa că mi-am luat costumul ăsta”. Dani pare să aibă vreo 40 de ani, dar nu e deloc stânjenit de postura sa.

În sala de înscrieri apare agil şi un băieţel în costum popular. E Iliuţă Trif din Daneş, lângă Sighişoara. Are 11 ani şi-i place să cânte folclor. E prima dată la un concurs aşa de mare şi are ceva emoţii, dar e destul de destins. Îmi dă chiar o carte de vizită, pentru că are şi aşa ceva. Mai departe, o fată superbă, într-o rochie pe măsură, zâmbeşte relaxată. E Andra, din Bistriţa, care face dans sportiv. Tocmai a ieşit din concurs şi e mulţumită, deşi nu ştie încă rezultatele. “M-am concentrat foarte bine şi juriul a fost în regulă”, povesteşte ea. Cipri, din Zalău, e ceva mai retras. Înalt, într-un costum ca de cowboy, el spune că a venit cu o demonstraţie de fachirism.

“Mestec lame şi pahare de sticlă”, afirmă Cipri cu o mină foarte liniştită. “La preselecţia din Cluj s-au înscris cam 500 de concurenţi, individual sau ca grupuri. Sâmbătă şi duminică vom avea patru show-uri, în fiecare zi, de la orele 12:00 şi 19:00, cu finaliştii preselecţiei, la Teatrul Maghiar, unde pot veni toţi clujenii. Intrarea este liberă”, spune Diana Zamfirescu, reprezentantul organizatorilor.


Publicitate

Comentarii

rezultat preselectie 24

thumb down thumb up
joi, 26 august 2010, 15:54
de mota

nu inteleg cum au aflat unii ca s-au calificat in conditiile in care ni s-a spus ca doua zile se vor viziona materialele si ca abia dupa aceea vor fi sunati cei calificati, daca preselectia a durat pina la 01 noaptea ,cind au fost vizionate materialele ? as dori sa aflu daca m-am calificat pentru simbata ,ma ajuta cineva spunindu-mi cum pot afla ? multumesc.
raspunde

pacaleala

thumb down thumb up
sâmbătă, 28 august 2010, 18:46
de anonim

dragii mei , cu tristete in suflet va spun casi la cluj ca si la tm a fost dezastru ,au tinut oamenii ptr spoturile de publicitate de la 9 dimineata intr o caldura infernala pana la 12 amiaza ce le-a iesit lor cum trebuie , apoi alte fise ,alte cozi ,alte imbranceli ,alti nervi incordati ,nu te-a bagat nimeni in seama ,copii mici ,oameni batrani ,intro sala arhiplina , pentru ce , sa vezi cu ochii tai cum se fac manevrele , sa siut cine trece dinaintea preselectiei , care afost un paravan , s-a stat si pana la 12 noaptea ,cum iti mai poti arata talentul flamand si obosit , proasta organizare , si de ce , de ce ne-au pus sa repetam de sute de ori acelasi lucru? sa dea bine pe sticla ,au vb .cu tine ca si cu niste inapoiati mintal ,si cum sa faci concurenta tu omul de rand cu personalitati , era vorba de oameni simpli din popor , nu de talente deja aflate , si care au deja performanta .................nu mai am cuvbinte . ma-ti dezamagit
raspunde

mmda

thumb down thumb up
luni, 30 august 2010, 19:59
de ......

ba copile mai intai invata sa vorbesti si sa te exprimi si apoi dute si arata-ti talentu ma si nu mai tot judeca tu atata
raspunde

...

thumb down thumb up
vineri, 17 septembrie 2010, 11:21
de rares.med

pai la uni au spus ca s`au calificat, care ai fost mai buni :"> :))) la uni care nu aveau ce cauta pe akolo i`au lasat sa spere.. bafta in continuare :P
raspunde

Multumiri

thumb down thumb up
duminică, 26 decembrie 2010, 21:47
de Iliuta Trif

Sunt IliutaTrif de la Danes, langa Sighisoara si va multumesc ca m-ati remarcat din multimea de la Cluj. Sarbatori Fericite! si un an nou cat mai bun. Pe 5 decembrie 2010 am fost concurenti la "Vedeta Familiei" laTVR1, impreuna cu sora mea Chivuta.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.