Cultură

"Rosmersholm". Premieră la Teatrul Maghiar

Premiera spectacolului "Rosmersholm" de Henrik Ibsen, în regia lui Andriy Zholdak va avea loc vineri, 24 martie, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.
Publicitate
 

În viziunea regizorului, în centrul spectacolului Rosmersholm stă Rebekka West, fata care vrea să se angajeze menajeră în casa pastorului Johannes Rosmer. Gândirea liberă de prejudecăți și energia tinerei tulbură viața lui Rosmer și a soției sale Beate.

La conferința de presă organizată cu prilejul premierei, regizorul Andriy Zholdak declara că spectacolul va începe într-un mod cu totul special: actorii vor fi prezenți în poveste chiar înainte de sosirea publicului și vor continua chiar și după terminarea reprezentației. În acest caz, este vorba de o abordare inedită a muncii actorului. În Rosmersholm, Andriy Zholdak a ales simplitatea, renunțând de această dată la elementele absurde și ireale specifice esteticii sale. Spectacolul se bazează pe prezența intensă a actorilor, la acest lucru contribuind în mod organic și scenografia monocromă.

Miklós Bács, interpretul profesorului Kroll, a declarat că perioada repetițiilor a însemnat un adevărat eveniment în viața trupei: actorii au avut șansa de a se dezvolta atât profesional cât și personal. Rareori ai ocazia să faci parte dintr-un astfel de proces de creație - a mai adăugat Miklós Bács. Gizella Kicsid, cea care o interpretează pe Madam Helseth, a comparat procesul din care a făcut parte cu un fel de hipnoză.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Balázs Bodolai, Éva Imre, Gizella Kicsid, Miklós Bács, Gábor Viola și Rita Sigmond. Andriy Zholdak semnează adaptarea textului, regia, decorul și light design-ul. Scenografia: Daniel Zholdak. Muzica: Vladimir Klykov. Asistent text și dramaturgie: Ioana Mălău, asistenți de regie: Noémi Vajna, Kinga Kovács, asistent de scenografie: Ilona Lőrincz.

Spectacolul începe la ora 18:00. 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.