Spectacol de colecţie în proiecţie HD, în această seară la Cluj

Spectacol de colecţie în proiecţie HD, în această seară la Cluj
Clujenii vor putea vedea de la ora 18:30 la Opera Naţională Română din Cluj transmisia unui spectacol al celebrei Royal Opera House Covent Garden din Londra: “Tosca” de Giacomo Puccini, cu Angela Gheorghiu, Jonas Kaufmann şi Bryn Terfel în distribuţie, dirijor Antonio Pappano.

"Este vorba de o proiecţie, dar calitatea imaginii este una deosebită, vezi practic mai bine decât dacă ai fi într-o mare sală de spectacole, ca Met (Metropolitan Opera, din New York - n. red.), dar departe de scenă", subliniază directorul Operei Naţionale Române din Cluj, Rareş Trifan. Una din cele două reprezentaţii din 2011 ale spectacolului "Tosca" de Giacomo Puccini, prezentate de prestigioasa Royal Opera House Covent Garden din Londra, în care în aceeaşi distribuţie au evoluat Angela Gheorghiu, Jonas Kaufmann şi Bryn Terfel - trei din marii soliştii de operă ai lumii - sub conducerea dirijorului Antonio Pappano, va fi proiectat astăzi, de la ora 18:30, pe un ecran de mari dimensiuni, la Opera clujeană.

Proiecţia, în format High Definition - HD, are loc în cea de-a doua zi a Festivalului Operelor Naţionale, ce se desfăşoară între 20 şi 28 mai la Cluj-Napoca. Producţia "Tosca", regizată de Jonathan Kent şi Duncan Macfarland, a fost refăcută de Royal Opera House în 2011, fiind prezentată în diferite distribuţii, iar în luna iunie a anului trecut s-a bucurat de prezenţa tuturor celor trei solişti amintiţi în acelaşi spectacol. Montarea şi prestaţiile lor s-au bucurat deopotrivă de aprecieri şi de critici. Dacă proiecţia HD din această seară este o înregistrare, în viitor Opera clujeană ar putea transmite spectacole de operă internaţionale "în direct", opţiunea principală fiind Metropolitan Opera din New York, datorită orei mai convenabile, raportat la ora României, comparativ cu Royal Opera House. Cu ocazia proiecţiei din această seară, în foaierul Operei clujene va fi inaugurată expoziţia "Luminile scenei", cu fotografii din spectacolele instituţiei realizate de Nicu Cherciu.

 

 

Loading...
Comenteaza