Teatrul de Păpuși „Puck" deschide stagiunea 2016-2017 cu un spectacol non-verbal plin de culoare

Teatrul de Păpuși „Puck
Spectacolul non-verbal „Mimorózart" poate fi văzut sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11.

Șase premiere, un turneu în Germania și cea de-a 15-a ediție a unui festival international de prestigiu. Sunt cele mai importante noutăți ale stagiunii 2016-2017 la Teatrul de Păpuși „Puck" care va începe sâmbătă, 10 septembrie cu spectacolul non-verbal „Mimorózart".

Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia noastră poate zburda liber. Creatorii spectacolului și-au propus să reprezinte această lume aceasta prin culorile, formele și materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei. Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lőrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuție fac parte László Réka și Okos Attila Ákos. Reprezentația se va juca sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11 și duminică, 11 septembrie, de la aceeași oră.

În stagiunea care tocmai se deschide, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca vor prezenta spectacolele de la Cluj în cadrul unor festivaluri și manifestări de profil din țară și din străinătate. Sâmbătă, 10 septembrie, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită", după Charles Perrault se va juca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Pitești. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol. În ziua următoare, spectacolul va avea o reprezentație la Festivalul „Teatru, stradă și copil" din București.

De asemenea, între 6 și 12 octombrie artiștii instituției vor lua parte la un turneu în Germania, cu spectacolul „Dănilă Prepeleac", de Ion Creangă, cu scenariul și regia semnate de Traian Savinescu.
Între 17 și 21 octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck". Vor lua parte 15 trupe de teatru, din România, dar și din Rusia, Danemarca, Ungaria, Republica Moldova sau Slovenia.

Stagiunea 2016 va avea șase premiere. Între acestea, spectacole după basme celebre cum ar fi "Pinocchio", „Micul Prinț" sau "Degețica".

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului. În luna octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediție la care sunt invitate trupe de marcă de teatru de păpuși din țară, din Danemarca, Rusia, Ungaria şi Slovenia. Pe afișul ediției 2016 se vor afla 25 de spectacole, ateliere, conferințe și dezbateri pe teme specifice artei păpușeriei, se arată într-un comunicat al Biroului de Marketing al Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca.

 

Loading...
Comenteaza