Cultură

Ziua Porţilor Deschise la Catelul Banffy. Expoziţie şi tururi ghidate

Lucări artistice pe cele 21 de ferestre ale clădirii principale cu vedere spre curtea interioară a castelului.

În data de 30 aprilie, la ora 11.00, va avea loc vernisajul expoziţiei 21, instalație plasată pe cele 21 de ferestre ale clădirii principale cu vedere spre curtea interioară a castelului: 21 de lucrări care vor răspunde sau se vor raporta în mod direct sau metaforic la câte un secol al erei noastre. Suita de lucrări se va constitui într-un "inside-out museum", într-un muzeu întors pe dos. Înăuntrul devine afară, trecutul devine, prin reinterpretare, prezent.

Lucrările sunt realizate de studenții Departamentului Fotografie-Video-Procesare computerizată a imaginii din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca sub coordonarea lect. univ. Dr. Kalló Angéla.

După vernisaj, clujenii sunt invitaţi să descopere istoria castelului prin vizite ghidate în limba română (orele 12.00 şi 15.00) şi maghiară (orele 13.00 şi 16.00). Se poate vizita şi lapidariul şi Centrul de Arte şi Meserii lansat toamna trecută. 

Publicitate

Taguri

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.