Economie

Chiver, Cluj Fashion Week: nu am datorii pentru a doua ediţie

Organizatorul festivalului Cluj Fashion Week, Mihai Chiver, susţine că nu are datorii la niciun furnizor pentru a doua ediţie a evenimentului şi că datoriile de la prima ediţie sunt mai mici decât cele dezvăluite ieri de Asociaţia Hotelierilor din Cluj-Napoca. El spune că a fost sabotat şi că la prima ediţie, din aprilie, sute de invitaţi ar fi trebuit să-şi plătească singuri cazarea.
Publicitate
 

„Sunt aproximativ 400 de invitaţi care ştiau că trebuie să-şi achite singuri cazarea”, a arătat el într-o vizită în redacţia ziuadecj.ro, unde a venit cu un dosar cu facturi, chitanţe şi contracte. „A fost vorba de preţuri promoţionale, jumătate din preţul de recepţie, dar trebuia achitat. În schimb au făcut comenzi în camere, s-au servit din minibaruri şi apoi au plecat fără să plătească. A fost ca la o nuntă mai mare”, a arătat acesta. Chiver este hotărât să facă publice listele cu persoanele cazate la prima ediţie, „şi sunt nume importante”, însă în ce priveşte a doua ediţie, care s-a încheiat duminică, organizatorul spune că nu are niciun fel de datorii. „Totul s-a achitat în avans, în fiecare zi”, a spus acesta.

Chiver spune că partenerii din festival ar fi primit telefoane care să-i determine să nu-şi respecte contractele. Întrebat cine are interesul de a sabota festivalul, acesta nu a putut nominaliza nicio persoană cu excepţia fostului director artistic al primei ediţii, Alin Gălăţescu.

Amintim, mare parte din festival a avut loc la hotelul Han Fullton, unde au fost cazaţi designerii şi invitaţii, unde a fost înfiinţat biroul de înregistrare şi unde ar fi trebuit să aibă loc mare parte dintre prezentările colecţiilor. Invitaţilor li s-a impus însă, înainte ca festivalul să se încheie, să-şi achite cazarea sau să părăsească hotelul. „Noi ştiam fiecare cât stă în hotel pentru că noi am făcut rezervările la avion. S-a plătit tot”, a spus Chiver.

Precizăm că ieri Asociaţia Hotelierilor din Cluj a remis un comunicat în care a acuzat că Mihai Chiver are datorii de zeci de mii de lei la unităţile de cazare din oraş, încă de la prima ediţie a festivalului, şi că acesta a folosit bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Vezi ce spune AHC.

Publicitate

Comentarii

cfw

thumb down thumb up
marţi, 16 noiembrie 2010, 13:25
de radu popa

stiu si eu despre ce e vorba, am lucrat in perioada respectiva la unul din hoteluri, a fost jaf la drumul mare, ma gandeam cu mila la organizatori cand vedeam nesimtirea velor cazati, comandau tot , pana si apa plata in numele cfw. E inuman ce s-a intamplat, tare as vrea sa vad numele alea ca stiu ca-s importante ca le vedem si la televizor.Mult curaj are chiver sa se puna acum cu astia. Foarte bine ca a rupt tacerea, ma gandeam cand o va face. Mult succes.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.