Economie

După Nokia şi Emerson, Bombardier vine la Cluj

Compania Remarul 16 Februarie a semnat un acord cu Bombardier Franţa pentru achiziţia unei licenţe de producţie a trenurilor de mare capacitate (AGC) la Cluj.

Remarul 16 Februarie, una dintre cele mai mari companii clujene, specializată în lucrări de reparaţii şi modernizare a materialului rulant a anunţat, miercuri, încheierea unui contract cu unul dintre cei mai puternici jucători din sectorul transporturilor franceze, Bombardier Franţa, divizie a Bombardier Transportation.

Prin acest acord, Remarul a achiziţionat licenţa de a produce la Cluj trenuri de mare capacitate (AGC – abreviere în limba franceză, n.red.) destinate transportului de călători pe plan intern. Potrivit unui comunicat al companiei clujene acest acord se va desfăşura în mai multe etape succesive.
“Asimilarea în România a seriei de automotoare AGC ar însemna reducerea semnificativă a decalajului tehnologic dintre ţara noastră şi Europa Occidentală, precum şi ridicarea standardului de calitate şi confort oferit pasagerilor la un nivel competitiv european. Menţionăm că în Franţa se află în circulaţia peste 600 de astfel de trenuri produse doar în ultimii 5 ani” se mai subliniază în comunicatul Remarul.

Automotorul de mare capacitate care va fi produs la Cluj este destinat transportului pe cale ferată urban şi intercity. Capacitatea de transport a acestor trenuri este de 160-220 de locuri, iar viteza maximă de rulare de 160 km pe oră.

“Producerea trenului în România va avea efecte pozitive în toată industria producătoare de material rulant intrucât se va încerca integrarea într-o măsură cât mai mare a producerii acestui tren în ţara noastră, folosind piese şi materiale produse aici, creandu-se noi locuri de munca şi nu în ultimul rând tehnologie de ultimă generaţie”, se mai arată în comunicatul oficial.

Publicitate

Comentarii

Foarte frumos...

thumb down thumb up
miercuri, 10 noiembrie 2010, 19:19
de zeus

Dar cand vom avea noi infrastructura necesara pt. trenurile astea? Azi nu poti sa calatoresti la o viteza mai mare de 80km/h pt. ca caile ferate sunt intr-o stare foarte proasta in toata tara!
raspunde

Treburi

thumb down thumb up
miercuri, 10 noiembrie 2010, 23:24
de Mihai

Nu stiu cand vom avea o infrastructura potrivita dar mi se pare extraordinar ca aceste companii internatioanle mai sunt interesate de Romania. Este un castig imens petru toata tara, Poate ca in felul acesta, treptat, se va schimba si infrastructura... Felicitarari sincere celor de la Remarul. Dupa luni de zile in care am auzit numai de prapadul din Romania o astfel de stire nu face decat sa ma umpla de bucurie!
raspunde

Simplu

thumb down thumb up
joi, 11 noiembrie 2010, 13:22
de Lucian

Noi romanii am fost adepti de sute de ani ai "formelor fara fond".
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.