Economie

Culisele abdicării regelui Mihai - Interviu cu fiul fostului premier Petru Groza

Fiul fostului premier comunist Petru Groza, profesorul universitar Liviu Groza, i-a vorbit, în 1995, la Geneva, jurnalistului Dan Vasile Mihale despre culisele abdicării regelui Mihai, cât și despre rolul pe care l-a avut fostul monarh pe 23 august 1944, când armele au fost întoarse împotriva Axei.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Ce preţuri au magazinele ANAF şi cum îţi poţi cumpăra o maşină sau o casă care a fost confiscată

Magazinele ANAF, prin care statul vinde bunurile confiscate, sunt, după cele second-hand, cele mai frecventate de români.
comentarii: 1

Cei care nu plătesc taxele la stat riscă pedeapsa cu închisoarea

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de hotărâre prin care cei care nu plătesc taxele la stat, atât companiile, cât şi persoanele fizice, începând de la impozitul pe salariu, CAS şi alte taxe, sunt pasibile de închisoare.
comentarii: 0

Bugetul pe 2018, adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe

Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptată, vineri, în Comisiile reunite de buget-finanţe, cu 17 voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”, urmând ca aceasta să ajungă, în perioada următoare, în plenul Parlamentului pentru votul final.
comentarii: 0

BUGET 2018: Cotele defalcate din impozitul pe venit merg către bugetele locale în proporţie de 100%

Comisiile reunite de buget au decis, vineri, creşterea de la 71,5% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă către bugetele locale, pentru a compensa diminuarea cotei din impozitul pe venit de la 16% la 10%.
comentarii: 1

RCS-RDS își bate joc de clujeni

Ploaie de reclamații pentru RCS-RDS la Cluj. Clienții se plâng că sunt puși în așteptare peste tot unde ajung: de la “telefonul verde”, la sediile fizice din oraș.
comentarii: 0

Academia IT gratuită din Cluj, replicată la București

Academy+Plus, şcoală gratuită de programare, şi-a extins în capitală activitatea începută acum patru ani la Cluj.