Economie

comentarii: 0

Proiectele de arhitectură ale Transilvaniei, premiate la Cluj

Bienala de Arhitectură Transilvania - BATRA 2017, care a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 7-15 octombrie, și-a desemnat câștigătorii.
comentarii: 0

Începe plata avansului la subvenţiile agricole pe 2017. Câţi bani iau fermierii

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat recent cuantumul stabilit pentru 2017 pentru schemele de plată pe suprafaţă şi bugetele alocate pentru subvenţiile agricole. Plăţile încep din 16 octombrie, a precizat APIA.
comentarii: 0

Cine sunt bugetarii care au un salariu mai mare decât Preşedintele României

Unul dintre principiile generale enunţate la momentul elaborării Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost ca salariul cel mai mare din administraţie să îl aibă şeful statului, urmând ca acesta să fie succedat de celelalte salarii, acordate celorlalte funcţii.
comentarii: 0

Investitorii japonezi au dat Bucureștiul pe Cluj

Asociațiile nipone de afaceri din capitală au organizat prima lor reuniune din România în afara Bucureștiului, la Facultatea de Business din Cluj-Napoca.
comentarii: 0

Tudose: Măsura privind TVA split nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat vineri că ordonanţa privind introducerea plăţii defalcate a TVA va fi modificată în Parlament.
comentarii: 0

Cele două scenarii de criză | Economiştii avertizează că BNR va mări dobânzile sau va lăsa leul să se deprecieze pentru a atenua inflaţia în 2018

Majoritatea economiştilor şi analiştilor financiar-bancari se aşteaptă la o inflaţie de peste 3% în 2018 şi anticipează că Banca Naţională a României (BNR) va lăsa leul să se deprecieze sau va mări dobânda-cheie pentru a atenua presiunea scumpirilor.