Economie

10.000 de euro la Rabla Plus, dacă optezi pentru o maşină electrică

În şedinţa Executivului de miercuri, s-a discutat proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului pe anul 2017 al Fondului de Mediu şi al Administraţiei Fondului de Mediu. În acest an vor fi finanţate 11 măsuri, cu 840 de milioane de lei, printre care programul Rabla, Rabla Plus sau Casa Verde.
  • foto: youtube.com

    foto: youtube.com

"Este un act normativ extrem de important care să la baza finanţării proiectelor de mediu.Vom avea 11 măsuri, unele dintre ele fiind în dezbatere publică, iar altele urmează să fie postate pe site-ul instituţiei. Ele vor fi finanţate, în mare parte, din Fondul de Mediu. Mizăm pe venituri la Fodul de Mediu de circa 562 de lei. O altă parte o vom finanţa de la Ministerul Finanţelor din vânzarea certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon. În total sunt 11 măsuri pentru 2017 finanţate cu 840 de milioane de lei", a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Mediului, la începutul şedinţei de guvern, relatează Mediafax.

Printre măsurile finanţate din Fondul de Mediu se numără programul Rabla, Rabla Plus, Casa verde etc.

"La Rabla Plus vrem să achiziţionăm şi punem la dispoziţie fonduri pentru 1000 de maşini electrice, prima pentru acest an fiind dublată la 10000 de euro pentru fiecare beneficiar", a spus Constantin.

Administraţia Fondului pentru Mediu este principala instituţie care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului, constituită conform principiilor europene „poluatorul plăteşte" şi „responsabilitatea producătorului".

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.