150 de informaticieni pentru Betfair

150 de informaticieni pentru Betfair
Grupul britanic, specializat în pariuri online, îşi va dubla numărul de angajaţi în centrul său de dezvoltare de software inaugurat ieri la Cluj-Napoca.

Compania Betfair, care a ocupat integral imobilul de birouri Vitrina Business Center, va angaja până la 150 de oameni la Cluj, a anunţat ieri conducerea acesteia. Oficialii prezenţi au declarat că investitorii britanici sunt interesaţi  atât de piaţa financiară, cât şi de proiectele imobiliare ale Clujului, ieftinite de criză.

 

“Avem spaţiu pentru 150 de oameni în noul sediu. în acest an intenţionăm să creştem de la 70 la 100 de angajaţi. Vrem să fim siguri că îi integrăm foarte bine în echipă pe oamenii noi”, a menţionat Peter Thomas, head of product delivery la Betfair. Printre ofertele de locuri de muncă la Cluj anunţate de Betfair pe portalul de recrutare BestJobs se numără dezvoltator de jocuri senior, inginer Java, inginer de asigurare a calităţii, cu o experienţă minimă de 3-5 ani.

 

“Căutăm un mix de talente, inclusiv project manageri. Aici putem găsi oameni foarte buni”, a completat Thomas. Betfair a ocupat integral imobilul de birouri de 3.000 mp de pe strada C. Brâncuşi, tranzacţia de închiriere fiind intermediată de agenţia Grup de Lux. Printre elementele pe care Betfair le consideră necesare pentru o companie de software multinaţională sunt accesele facile la punctele importante din oraş, cum ar fi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, hoteluri de 4-5 stele, bănci, precum şi centrul comercial din Gheorgheni.

 

Betfair a dezvoltat proiecte software la Cluj-Napoca folosind tehnologiile Java, .Net, Oracle, metodologii “agile project management” şi SCRUM. “Betfair realizează peste 6,4 milioane de tranzacţii pe zi, mai mult decât toată piaţa europeană de bursă la un loc. Compania Oracle vede în Betfair unul dintre cei mai importanţi cinci clienţi din lume, ceea ce situează grupul pe acelaşi nivel cu Ebay şi Google.

 

Săptămânal, sunt accesate peste 4,6 miliarde de pagini web, iar 99,9% dintre toate tranzacţiile sunt procesate în mai puţin de o secundă”, susţin reprezentanţii companiei. “Continuăm să ne extindem. Oamenii vor divertisment, chiar şi în timp de criză. Atât timp cât o fac responsabil, e bine”, a amintit David Yu, CEO Betfair. Compania cu sediul central la Londra are 1.600 de angajaţi la nivel global şi birouri în diferite locaţii, cum ar fi Malta, Italia, Australia.

 

“Venirea celor de la Betfair e un semnal clar că oraşul este unul foarte interesant, pentru IT în primul rând, dar şi pentru investitorii britanici. în domeniul protecţiei mediului avem foarte mulţi consultanţi care pot avea un rol aici. Chiar dacă ne confruntăm cu efectele crizei financiare, la Cluj lucrurile stau mai bine”, este de părere ambasadorul Robin Barnett.

 

Investitori britanici pot găsi oportunităţi pe piaţa imobiliară, odată cu scăderea preţurilor proprietăţilor, a mai amintit Barnett. Reprezentanţii Ambasadei au mai anunţat că Provident Financial, ce are o reprezentanţă la Cluj, se pregăteşte de o inaugurare, în toamnă. Viceprimarul Radu Moisin a amintit de potenţialul de extindere al sectorului la Cluj, inclusiv prin centru IT prevăzut în viitorul cartier din Deal Lomb, aflat la stadiu de proiect. Acesta a mai promis că, din 1 ianurie, vor dispărea camioanele din zona Gheorgheni-Andrei Mureşanu, prin finalizarea centurii de Est.

 

Recrutări în IT

 

Tehnologia informaţiei este unul dintre sectoarele în care încă se mai fac recrutări de personal. Compania ISDC are 160 de angajaţi, din care 140 la Cluj şi plănuieşte ca, până în 2012, să ajungă la 300, dintre care 250 în România. Specialiştii IT sunt vizaţi şi de centrul de servicii înfiinţat recent de un alt gigant mondial, Bombardier.

 

Loading...
Comenteaza