Economie

Angajaţii din IT vor primi salarii mai mici cu 4% după mutarea contribuţiilor

După mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, IT-iştii vor primi salarii cu 4% mai mici, a transmis ministrul Comunicaţiilor.

Calculele realizate de minister arată că acest scenariu este posibil, întrucât lucrătorii din IT nu plătesc impozit pe venit.

„Ministerul nu a avizat şi nu a contribuit la Codul Fiscal. Ştiu că ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucrează în domeniul IT&C se păstrează", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova.

„Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%. Cred că din perspectiva ministrului Comunicaţiilor este un subiect asupra căruia trebuie să privesc, dar este o chestiune de fiscalitate. Sectorul IT&C trebuie să aibă o participare, o contribuţie de 10% în PIB, şi trebuie încurajat nu numai prin scutiri fiscale, ci prin reglementări mai încurajatoare care ar fi mai mult importante decât cele patru procente pe care probabil le pierd cei care lucrează în domeniu şi beneficiază de scutiri fiscale", a explicat acesta, potrivit Gândul.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.