Economie

Autostrada Transilvania se rupe la Câmpia Turzii; Nazare promovează la CE traseul Timişoara - Turda - Iaşi

Comisia Europeană a acceptat astăzi includerea în noua rețea TEN-T a traseului Timișoara-Sebeș-Turda-Târgu-Mureș-Iași-Ungheni şi a rutei Calafat-Craiova-Alexandria-București, ambele atât în componenta rutieră cât și feroviară, dar şi includerea rutelor Borș-Turda și Constanța-Tulcea-Brăila-Galați în rețeaua globală și a Canalului Dunăre-București în rețeaua centrală.

"Este o contribuție foarte importantă la dezvoltarea viitoare a infrastructurii din România", spune ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare. El spune că deciziile de azi sunt rezultatul unor "negocieri foarte lungi şi foarte dificile cu Comisia Europeană". Prin deciziile de azi, România a obținut dublarea rețelei rutiere TEN-T pe teritoriul național și impunerea unei axe est-vest de relevanță regională. "Includerea segmentului de autostradă Târgu-Mureș - Iași - Ungheni, mai cu seamă, se prefigurează drept un coridor de dezvoltare pentru zona nordică a României și consolidează interconectarea viitoare a Republicii Moldova la principalele coridoare europene", a afirmat ministrul Nazare.

"În calitate de stat membru pe granița UE cu un interes direct în vecinătatea estică, am promovat prin Târgu-Mureș - Iași un traseu prin excelență de importanță europeană: traversează Carpații, conectează două state membre, România și Ungaria, cu doi vecini importanți, R. Moldova și Ucraina, și scurtează ruta europeană Est-Vest la nivel de autostradă cu peste 300 de km", a adăugat el.

În urma deciziei de astăzi, lungimea totală a rețelelor TEN-T din România se dublează în ceea ce privește modul de transport rutier și crește cu peste 40% pe modul feroviar. În opinia ministrului Transporturilor și Infrastructurii, accesul la finanțare va fi "simplificat", iar finanțarea europeană disponibilă pentru proiectele acestea, "identificate de acum ca fiind prioritare, va crește substanțial", la fel interesul și încrederea finanțatorilor privați și internaționali.

Publicitate

Comentarii

Minunat

thumb down thumb up
joi, 22 martie 2012, 18:09
de Bogdan

La Braşov nu va ajunge nicio autostradă. Oraşul ăsta se va duce dracului.
raspunde

Poate ca ...

thumb down thumb up
joi, 22 martie 2012, 19:25
de DanT

Poate ca domnul jurnalist ar trebui sa stie mai bine ca Autostrada Transilvania oricum mergea pe la Tg Mures, deci nu se rupe la Campia Turzii ci eventual la Tg Mures, desi ma indoiesc ca nu se va uni Brasov cu Targu Mures din moment ce vom avea Bucuresti - Brasov si Tg Mures - Oradea.
raspunde

Pentru DanT

thumb down thumb up
duminică, 25 martie 2012, 16:02
de Teo

Dan T, care Autostrda Transilvania? Domnul Jurnalist are dreptate, s-a rupt la Campia Turzii. Ori poate ai ajuns tu candva pe autostrada in Tg Mures si nu stim noi...
raspunde

Prioritate

thumb down thumb up
joi, 22 martie 2012, 23:57
de madriano

E mai important ca autostrada sa ajunga la Bors decat la Targu Mures.
raspunde

este bine

thumb down thumb up
vineri, 23 martie 2012, 20:44
de ioan din Ferentari.

na ase e bine ! m-am speriat ca va fuii autostrada de la cluj la oradea pana la unguri.ca eu nu stiu de ce trebuie sa ne legam la unguri..sa duca Ardealul?Atentie nu va lasati pacalit ca noi cei din capitala avem grija de voi sa nu va spurce aialalti !
raspunde

Prostia nu are limite

thumb down thumb up
sâmbătă, 24 martie 2012, 19:46
de Andrei

Domnule Ioan din Ferentari, ai fost vreodata in viata ta cu masina intre Cluj si Oradea??? Nu inteleg de ce trebuie sa comenteze aceia care habar nu au despre cea ce vorbesc si spun niste prostii de iti sta mintea in cap!!! Unii vad probleme nationaliste in orice....Mare este gradina lui Dumnezeu si joasa gardul care o inconjoara... Portiunea Cluj-Oradea este cea mai afectata de traficul infernal de utilaje grele, tiruri etc. nu poti sa parcurgi 3 minute linistit fara sa ajungi din urma un sir de tiruri dupa care sa trebuiasca sa mergi multi km pana cu chiu cu vai scapi de ei, si dupa 5 minute iarasi reincepe totul de la inceput...asa ca si dupa mine este foarte important acel tronson. Chiar cei care zic ca nu este, le-as pune sa parcurga acel tronson in fiecare saptamana cu masina lor personala si le-as intreba dupa o luna parerea lor. Precis li s-ar schimba radical!!!!
raspunde

autostrada

thumb down thumb up
duminică, 25 martie 2012, 01:49
de rox

ministrul transporturilor e varza. autostrada Transilvania, e una vitala. nu-i inteleg totusi logica de a renunta la o artera de circulatie foarte utilizata de absolut toti soferii. aaa,Boc nu mai e premier si acuma se revanseaza.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.