Economie

Big Four plăteşte imaginea Clujului VIDEO

Site-ul clujbusiness.ro, lansat de municipalitate pentru promovarea oraşului ca destinaţie de afaceri, este finanţat de cei patru giganţi mondiali ai consultanţei.
  • Companiile americane de top s-au implicat în promovarea oraşului / foto Ioana Tohat

    Companiile americane de top s-au implicat în promovarea oraşului / foto Ioana Tohat

Un film de prezentare a oraşului de business Cluj-Napoca şi un portal cu informaţii despre potenţialul său de afaceri sunt disponibile de ieri pentru a-i creşte notorietatea pe plan internaţional. Realizate fără fonduri publice, ele vor fi gestionate de Biroul pentru investitori al municipalităţii ca vectori de creştere a vizibilităţii Clujului pe harta oraşelor europene. Finanţarea provine de la principalele companii de audit cu activitate în oraş.

Primăria a lansat un site şi un clip de prezentare a oraşului în cadrul unui parteneriat cu societăţi importante din municipiu pentru a face din Cluj-Napoca cel mai prietenos oraş pentru bussines. "Deoarece competiţia la nivel regional central şi est-european este acerbă, mai ales în contextul economic actual, a te promova la un nivel cât mai ridicat, competitiv şi susţinut de realitatea din comunitate este esenţial pentru orice oraş dinamic care vrea să atragă, alături de investitorii locali şi străini deja prezenţi pe piaţă, alte companii şi capitaluri în căutarea unui teren propice pentru investiţii", a declarat primarul Sorin Apostu.

Portalul a fost dezvoltat de TSE Development. Oana Chifu, reprezentant al societăţii, a explicat că site-ul are un design pragmatic şi încearcă să răspundă perspectivei unui potenţial investitor care prospectează piaţa clujeană. "Nu am dorit un site sofisticat în care utilizatorul să se rătăcească, nu să replice date de pe alte site-uri de specialitate, ci să oferim un sumar al diverselor arii de interes, cu trimitere la site-urile care au detalii şi sunt actualizate la zi. Totul s-a făcut pe bază de voluntariat. Dorinţa noastră şi motivul pentru care ne-am implicat a fost să facem Clujul să prospere. Toţi cei de la TSE au muncit la site în timpul lor liber", a subliniat Chifu.

Site-ul se axează şi pe multilingvismul oraşului şi pe multiculturalitatea sa, dar are traducere doar în engleză. "Va fi tradus în alte cinci limbi, inclusiv în coreeană", a promis Apostu. Ieri a fost lansat şi un film de prezentare a Clujului ca destinaţie de bussines, care însă nu este gata. Ieri a fost prezentat un "teaser" al filmului care va avea 5 minute. Realizatorul Laviniu Lazăr a precizat că acesta a fost vizualizat de 20.000 de ori, de către persoane din 70 de ţări, după afişarea sa în reţelele de socializare. "Portalul de business al Clujului se aseamănă cu cel al oraşului Praga, care a pornit iniţial ca portal de afaceri, dar acum este la un nivel avansat, interactiv, cu informaţii complete şi complexe", a menţionat George Mucibabici, director al Deloitte România. "Trebuie, în calitate de comunitate, să răspundem nevoilor persoanelor fizice care caută o casă, dar şi celor ale companiilor care vor un sediu aici. Aceasta face acest nou site", a declarat Adrian Vascu, reprezentant KPMG.

Potrivit primarului, proiectul va fi gestionat de către departamentul Relaţii externe şi investitori al municipalităţii. Parteneri importanţi care au susţinut realizarea site-ului şi a filmelor de prezentare sunt companiile de consultanţă Deloitte, Ernst&Young , KPMG, PWC (denumite Big Four), EvoDesign. "Informaţiile vor fi constant actualizate în funcţie de mişcările de pe piaţa economică locală. Textele au fost redactate de Biroul de relaţii externe, cu sprijinul companiilor şi instituţiilor partenere, dar şi de profesori de la Facultatea de Business, care au inclus construirea acestui portal în proiectele de cercetare ale studenţilor masteranzi. Pe site a fost alocată şi o secţiune de promovare prin intermediul celor care fac performanţă în business la Cluj-Napoca. Există interviuri, testimoniale, poveşti de succes care au fost oferite de către liderii marilor companii clujene, asociaţiilor de profil, mediului universitar", au informat reprezentanţii primăriei.

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

Atata ati inteles?

thumb down thumb up
joi, 3 noiembrie 2011, 10:20
de Adrian

O gramada de clujeni s-au implicat in proiectul asta, in afara celor de la Big4, iar voi presa doar atat ati inteles? Ca Big 4 face pomana Clujului cu un site? Crunta dezinformare de dragul audientei... Cata lipsa de profesionalism...
raspunde

imagini interesante

thumb down thumb up
joi, 3 noiembrie 2011, 13:50
de cla

pacat de imaginea cu catedrala, mascata in totalitate de o statuie ce nu isi are locul acolo, daca vrei sa faci o poza cu catedrala de pe trptele teatrului nu poti din cauza ca statuia obtureaza campul vizual. e aceeasi situatie si dinspre treptele catedralei. pacat de aceste doua monumente arhitectonice simbol ale clujului
raspunde

Big Four

thumb down thumb up
joi, 3 noiembrie 2011, 15:23
de ZIUA de CLUJ

Bună ziua. În orice proiect de succes există atât finanţatori, cât şi executanţi, iar meritul aparţine ambelor părţi implicate. Vă mulţumim pentru interesul acordat cotidianului nostru. Redacţia ZIUA de CLUJ
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.