Economie

Care sunt cele mai căutate cartiere ale Clujului

Cele mai căutate cartiere din Cluj sunt Mărăşti şi Mănăştur, urmate de comuna Floreşti, arată o analiză a blitz-imobiliare.ro.

Pe o piaţă imobiliară aflată sub dominaţia creditului Prima Casă, clujenii sunt dispuşi să se împrumute mai mult, dar să locuiască în condiţii decente, arată studiul.

După tipul de apartament preferinţele cumpărătorilor se îndreaptă spre apartamentele cu două camere, în proporţie covârşitoare, 47,28 % dintre cei intervievaţi declarând că îşi doresc o astfel de locuinţă. Apartamente cu 3-4 camere cer 28,37 % dintre clujeni, iar garsoniere şi apartamente cu o cameră, numai 17,81%. Un procent de 6,54% nu şi-au declarat preferinţa pentru un apartament cu un anumit număr de camere.


În ceea ce priveşte zona unde ar dori să locuiască, unul din cinci cumpărători şi-a declarat dorinţa de a locui în cartierul Mărăşti (20,5%), cartier urmat de Mănăştur (18,8%) şi de comuna Floreşti (17,9%).

Iată situaţia pe cartiere:

-Mărăști- 20,53%
-Mănăștur- 18,83%
-Florești 17,91%
-Zorilor- 12,76%
-Centru- 10,70%
-Gheorgheni- 9,88%.
-Alte cartiere(cumulat)- 9,39%

Studiul Blitz Imobiliare a fost realizat în perioada octombrie-decembrie 2012 pe un eşantion de 1.000 de respondenţi.

Publicitate

Comentarii

studiu

thumb down thumb up
vineri, 21 decembrie 2012, 21:38
de mihai

ma intreb cat a costat articolul....apoi ca sa faci o analiza...trebuie sa esantionezi 1000 de cumparatori...nu posibili cumparatori...care ar vrea dar nu au bani....cea mai buna analiza v-o ofera oficiul de carte funciara care are inregistrate toate intabularile...asa ca reveniti cu un articil gratuit si bine documentat
raspunde

evident, trebuia să fie eșantion făcut pe cei ce și au acces la credit ...

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 decembrie 2012, 21:11
de cjn

Contează dacă pe lângă dorință este și... putință! Altfel și eu vreau în Centru sau în Andrei Mureșanu (apropo a nu se confunda cu Bună Ziua cum fac noii veniți în Cluj...și dezvoltatorii ”îmbârligăcioși”- prost este cine dă... nu cine cere) dar pot oare? sau mă încadrez în ”prima casă„. Programul ”Prima casă” este pentru cei ce nu au avut proprietate și limitat de sumă...și... numai pentru cei ce iau credit.... Altfel eșantionul este relevant... și rezultatele ca atare...
raspunde

mihai

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 decembrie 2012, 08:25
de B.I.

Eu ma intreb la ce agentie imobiliara lucreaza Mihai si ce studii de sociologie are? "Trebuie sa esantionezi"- Mihai sa stii ca poti sa intervievezi 100 de cumparatori nu 1000, cu conditia ca esantionul format sa fie reprezentativ. Subiectul articolului surprinde intentia de cumparare a clujenilor si nu cumpararea efectiva. Pentru ca si Freud a incercat sa descopere misterul despre "ce-si doresc femeile" nu "ce fac femeile", pentru ca altfel nu mai era el Freud pe care-l cunoastem. Asa si cu articolul de mai sus, citeste titlul: "care sunt cele mai cautate cartiere ale Clujului"- in articol este vorba FIX despre acest lucru. Pentru cunostintele tale generale Mihai, atunci cand esti cunoscut pe piata si dai un comunicat de presa, el este preluat instant, fara bani. Pentru ca opinia ta este reprezentativa(ca sa revin la esantionul de mai sus). Sarbatori Fericite!
raspunde

@BI aka Blitz Imobiliare

thumb down thumb up
miercuri, 26 decembrie 2012, 09:46
de mihai

Intre dorinta si putinta e drum lung....si cred ca ceilalti comentatori au evidentiat clar acest lucru....oricum....voi ramaneti cu dorintele...lasati pe altii sa vanda .........
raspunde

de la cautat pana la cumparat este mult!

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 decembrie 2012, 10:30
de popey

La parvenitii clujului teai gandit nu!! un om serios nu se muta intre gaini,sau intre tigani!
raspunde

Cine vorbeste?

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 decembrie 2012, 11:52
de Alexan

Rade ciob de oala sparta; incultule, odihneste-ti in pace prostai, la umbra de brad, in Andrei Muresanu sau Ghrigorescu.
raspunde

Habar nu aveți de statistica...Fix pix...

thumb down thumb up
sâmbătă, 22 decembrie 2012, 21:00
de logicon

Mănășturul și Mărăștiul au fiecare cca. 30% din po****ția Clujului. Este normal aici să se tranzacționeze...cele mai mult. (iar Floreștiul este cel mai ieftin -cât de cât preferat de tineret). De exemplu Anatole France, grupul de blocuri și cele de pe Card. Iuliu Hossu nu se tranzacționează pentru că proprietarii nu vor să vândă, sau vând direct fără a apela la agenții/intermediari... Cei care fac statistici pe Cluj-Napoca ar trebui să cunoască motivațiile, preferințele și percepțiile pieței....Imediat apar alți consultanți care vin cu alte aspecte (garsoniere confort 3 în centrul orașului....). Domnilor, un master luat pe bani nu ține locul unor cunoștințe de bază și ... nici lipsei de rațiune. A... pentru politică și administrație merge, că acolo nu au altceva mai bun...Sărbători Fericite!
raspunde

intentie

thumb down thumb up
marţi, 25 decembrie 2012, 10:27
de sociologu

Eu am inteles ca in articolul de mai sus se prezinta intentia de cumparare si nu zona unde s-au cumparat/vandut cele mai multe apartamente. Apropo, @logicon, faptul ca po****tia Manasturului e atat de mare nu are nicio legatura cu numarul de apartamente vandute, pentru ca Florestiul avea 10.000 de locuitori si acum cativa ani acolo erau cele mai multe tranzactii. Deci n-are legatura una cu alta. Cumpararea are legatura cu preturile si cu zona. Asa ca nu te mai da tu intelept, ca nu esti. Si vezi ca te incurci in cuvinte pe care nu le cunosti(un master luat pe bani nu tine loc de ratiune...probabil asta vroiai sa spui si nu lipsei de ratiune) :))
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.