Economie

Cele mai căutate oraşe din ţară

Cluj-Napoca este al doilea oraş din ţară unde ar migra tinerii din alte localităţi în căutarea unui loc de muncă, după Bucureşti, relevă un sondaj Siemens România. Studiul arată că 67% dintre tinerii români vor să părăsească oraşul în care locuiesc în prezent.
Publicitate
 

Aceştia s-ar muta în oraşe care oferă cea mai bună calitate a vieţii, preferate fiind Bucureşti, unde s-ar muta 21,05% dintre respondenţi, şi Cluj-Napoca, unde s-ar duce 18,46% dintre tineri. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.506 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani din mediul urban, pe platforma de internet Ivox.ro. "Migraţia internă este un fenomen care a luat amploare în România ultimilor ani, iar tinerii sunt cei care se mută în cea mai mare proporţie dintr-un oraş în altul. Fenomenul ar putea crea dezechilibre majore - unele oraşe ar putea rămâne goale sau cu o populaţie îmbătrânită, în timp ce altele se confruntă cu supraaglomerarea", arată studiul Siemens.

(D.E.)

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.