Cinci filme despre Cluj în competiţia Siemens

Cinci filme despre Cluj în competiţia Siemens
Competiţia de dezvoltare urbană Oraşul 20.20, organizată de compania Siemens, a atras până acum 53 de filme care prezintă cele mai importante zone din oraşele româneşti şi idei pentru dezvoltarea lor în viitor.

Desfăşurat în perioada 15 aprilie - 31 mai, concursul îi încurajează pe tineri să identifice acele zone cu un rol social important care au capacitatea de a stimula vitalitatea urbană. Viziunea proiectului este că dezvoltarea sustenabilă a oraşelor reprezintă cheia prin care acestea îşi pot loializa locuitorii. "Proiectul a plecat de la problema migraţiei masive a tinerilor dintr-un oraş în altul. În condiţiile în care ei sunt nemulţumiţi de condiţiile de viaţă pe care le oferă oraşele de provincie, migrează spre oraşe mari, care le oferă mai multe oportunităţi de dezvoltare personală şi de petrecere a timpului liber. Pe termen lung, dezvoltarea oraşelor mari ar trebui să ia în calcul aceste valuri de migraţie, în timp ce oraşele mici trebuie să găsească soluţii pentru a-şi creşte atractivitatea", a declarat Cristian Secoşan, director general al Siemens SRL.

Oraşul cel mai bine reprezentat în competiţie este Bucureşti, cu 15 filme. Cluj-Napoca este reprezentat de cinci filme, care scot în evidenţă rolul unor zone precum hotelul Continental (fostul New York), Parcul Cetăţuia sau strada Napoca nr. 1, fostul sediu al revistei culturale Gândirea. Alte oraşe înscrise în concurs sunt Timişoara, Oradea, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Dej, Tulcea, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Piteşti, Botoşani, Turnu Severin, Galaţi, Beclean, Râmnicu Vâlcea şi Piatra Neamţ.

Un sondaj recent de pe portalul Ivox.ro arată că 67% dintre tinerii români vor să părăsească oraşul în care locuiesc către localităţi cu o calitate a vieţii mai bună, în top aflându-se Bucureşti (21,05%) Cluj-Napoca (18,46%) şi Braşov (15,41%). Sondajul a fost efectuat în aprilie pe 1.506 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani din mediul urban. Siemens România se ocupă de soluţii pentru energie, sănătate, industrie, infrastructură, are sediul central în Bucureşti şi prezenţă regională în Cluj, Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara.

(D.E.)

 

Loading...
Comenteaza