Clujul are cea mai mare creștere a numărului de turiști în prima jumătate a lui 2017

Clujul are cea mai mare creștere a numărului de turiști în prima jumătate a lui 2017
Municipiul Cluj-Napoca are cel mai mare ritm de creștere al numărului de sosiri ale turiștilor, comparativ cu orașele aflate în topul vizitatorilor din România.

Municipiul Cluj-Napoca conduce detașat în topul orașelor cu cea mai mare creștere turistică în primele şase luni ale anului 2017. Creșterea înregistrată de orașul nostru este de 28,15% și reprezintă aproape triplul mediei naționale.

În total, în perioada ianuarie - iunie 2017, au fost înregistrate 218.643 sosiri, față de 170.603 în aceeași perioadă a anului precedent. Numărul de înnoptări a crescut de la 321.843 în 2016 la 400.723 în acest an. De asemenea, solicitările adresate Centrului de Informare Turistică al Municipiului Cluj-Napoca au înregistrat o creștere record în primele şase luni ale anului (50.78%).

''Cluj-Napoca rămâne un oraș efervescent la mijloc de vară - evenimente cu o diversitate culturală ce ilustrează dinamica orașului au loc pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămână", spune edilul Emil Boc, într-o postare pe Facebook. 

Zilele Culturale Maghiare din Cluj, Seri de vara clujene, festivalul Transylvania History Days şi competiţia naţională de patinaj-role de la Baza Sportivă din Gheorgheni au fost principalele evenimente ale săptămânii care tocmai s-a încheiat.

Loading...
Comenteaza