Economie

Codul Fiscal | Măsură fiscală promisă, dar abandonată. Cine va fi afectat

Guvernanții au modificat proiectul de ordonanță de urgență privind Codul Fiscal înainte să fie publicat în Monitorul Oficial.

Salariaţii care obţin şi venituri din PFA sau din profesii liberale vor achita contribuţiile de două ori: şi pentru activitatea independentă şi pentru cea de pe cartea de muncă. Asta deşi autoritățile promiseseră că vor renunţa la aceste obligații pentru cei care sunt şi angajaţi.

Nu este singura problemă din noul Cod Fiscal. Angajații din IT au rămas fără beneficiile pe care le aveau de ani de zile, dar greşeala va fi reparată, promite Liviu Dragnea.

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal ar putea fi modificată, deşi abia a fost publicată în Monitorul Oficial. Este de aşteptat să se întâmple în Parlament, unde documentul urmează să fie dezbătut.

Ordonanţa ar putea fi atacată la CCR de Avocatului Poporului, în urma unei sesizări a PNL. În plus, aceeași ordonanță ar putea aduce Guvernul Tudose la primul test în Parlament. Liberalii vor depune o moțiune de cenzură împotriva Executivului PSD - ALDE.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.