Economie

Complex hotelier şi spaţii de birouri la Clujana

Valoarea totală a investiţiei Coratim din zona platformei industriale ajunge la şapte milioane de euro.
Publicitate
 

 Finalizarea proiectului este programată peste cinci luni. Imobilul care găzduia zona de creaţie a producătorului local de încălţăminte Clujana va fi transformat de compania clujeană Coratim, în cinci luni, într-un spaţiu multifuncţional cu hotel de 3*, sală pentru evenimente şi birouri pe trei niveluri, valoarea investiţiei ridicându-se la şapte milioane de euro.

 

Dezvoltatorii susţin că afacerea va merge datorită chiriilor mici, prezenţei în zonă a “mamuţilor” industriali şi  concurenţei reduse. Societatea Coratim va investi şapte milioane de euro în reamenajarea fostului spaţiu al fabricii de încălţăminte Clujana din Piaţa 1 Mai într-un complex mixt, ce va include un hotel de 3*, sală pentru evenimente cu 1.000 de locuri şi spaţii pentru birouri cu suprafeţe care să depăşească 400 de mp. Imobilul, cu parter şi cinci etaje, are suprafaţa desfăşurată de 17.000 mp şi aproximativ 2.200 de mp/nivel, cel mai mare spaţiu de tip “open space” din Cluj. Dezvoltatorul se aşteaptă să-şi recupereze investiţia în 7-8 ani.

 

Parterul imobilului va fi împărţit între magazinul de prezentare Diego şi o sală prevăzută pentru organizarea de evenimente, cu o suprafaţă de 1.200 mp şi o capacitate de 1.000 de locuri. Sala va fi izolată fonic şi va fi dotată cu un sistem de sonorizare performant. Hotelul de 3* Capriccio va fi localizat la etajul I şi va avea 200 de camere (vor exista patru-cinci modele de camere), iar ca anexe, un restaurant şi un centru spa.

 

 în funcţie de dotările camerelor, preţul va porni de la 140 lei/noapte şi va ajunge la 250 de lei. “Hotelul va fi de 3*, deşi condiţiile şi dotările vor fi de 4*. Ţinta noastră o reprezintă delegaţiile, pentru că această zonă este industrială, iar angajaţilor li se decontează, de obicei, cheltuielile de cazare numai în hoteluri de 3*”, explică Marius Bejan, asociat în cadrul Coratim. Compania va recruta 150 de angajaţi pentru complexul hotelier şi de business.

 

Următoarele niveluri vor fi rezervate birourilor de clasa B, care vor avea însă dotări specifice clasei A, proprietarii intenţionând să închirieze spaţii cu suprafeţe care să depăşească 400 mp, la 5-6 euro/mp. “Birourile vor fi amenajate în funcţie de cerinţele chiriaşilor, iar noi le vom compartimenta în scurt timp. La fiecare etaj vor exista trei intrări, lifturi destinate pentru birouri şi sistem de control al accesului. Chiriaşii vor beneficia de internet de mare viteză şi de aer condiţionat reglabil pe fiecare compartiment. Există cereri din partea investitorilor care vor să deschidă afaceri în Cluj, ceea ce va revigora piaţa imobiliară pe segmentul de birouri”, a precizat Marius Bejan.

 

“în centru, spaţiile pentru care se cereau 10 euro/ mp se închid, iar chiriaşii caută alte zone mai ieftine. Cei care se reorientează şi coboară la şase euro preţul chiriei pe metru pătrat mai au şanse să îşi păstreze clienţii. Cerere va exista pentru acele spaţii de la Clujana, dacă ar fi chirii sub şase euro. Cu siguranţă, dezvoltatorii au pornit investiţia după ce au făcut nişte studii de piaţă şi au identificat segmentul ţintă spre care să se orienteze”, a spus Sanda Moldovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari Cluj.

 

Detalii proiect

 

 Suprafaţă imobil: 17.000 mp

 Parter: sală evenimente, 1.200 mp, 1.000 de locuri

 Etaj I: Hotel 3* (200 de camere), restaurant, sală de conferinţe, centru spa

 Etajele II-IV: spaţii de birouri

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.