Economie

Cu cât se vând hotelurile de Cluj

Classic Royal, unitate de peste 60 de camere din cartierul Gheorgheni, este de vânzare la 4,5-5 milioane de euro. Si alţi proprietari din Cluj s-au decis să îşi înstrăineze hotelurile.
Publicitate
 

 Noii proprietari ai hotelului Classic vor să deschidă noua unitate la finalul lunii februarie, dar sunt înclinaţi şi să vândă afacerea. în Cluj-Napoca există şi alţi proprietari de hoteluri interesaţi să găsească cumpărători, după ce anul trecut în judeţ au fost realizate două tranzacţii importante.

 

Proprietarii Classic au adăugat Royal în nume, au colorat structura de beton şi BCA dintre blocurile din capăt de Gheorgheni şi urmează să selecteze personalul necesar, 20 de oameni, inclusiv persoana care va ocupa funcţia de manager. Hotelul nu are încă certificat de clasificare, însă documentele ar urma să fie obţinute până la data estimată pentru deschidere, susţin proprietarii.

 

“Vrem să îl clasificăm la 3*, dar să oferim servicii peste acest nivel. Deja avem comenzi şi ne aşteptăm la un grad de ocupare de peste 60%. La un nivel de 30-35%, unitatea deja se întreţine”, a menţionat Teodor Pop Puşcaş, administrator al societăţii prin care a fost achiziţionat hotelul, ridicat de italianul Luciano Lupini şi Radu Pîslaru, consul onorific al Italiei la Cluj. Pop Puşcaş spune că investiţia noilor proprietari s-a ridicat la 4-4,5 milioane de euro, suma incluzând atât preţul de achiziţie, cât şi costul lucrărilor de finisaje şi dotări, derulate ulterior. Cu toate acestea, hotelul, care era la vânzare încă de anul trecut, avea un preţ de 3,8 milioane de euro.

 

“în vremuri de criză, reevaluăm. Totuşi, în fiecare zi astfel de proiect presupune investiţii suplimentare. Preţul de vânzare ar fi de 4,5-5 milioane de euro. Si evaluarea făcută de o companie specializată este undeva la 4 milioane de euro. Orice are un preţ, orice poate fi vândut. Am avut şi opţiunea vânzării, dar unitatea este aproape gata, vrem să o facem funcţională. Totuşi, dacă vine o ofertă bună, vindem”, a precizat Pop Puşcaş.

 

 Hotelul a fost construit pe şapte niveluri, cu demisol, parter şi cinci etaje, pe un teren de 1.033 mp şi are o suprafaţă desfăşurată de 5.432 mp. Un alt hotel de 3* şi 60 de camere, în zona Donath, este scos pe piaţă pentru 4 milioane de euro. Construit în urmă cu doi ani, a fost dat în funcţiune acum şase luni. “Proprietarul este o persoană fizică. Nu este din domeniu, nu are timp să se ocupe de hotel, preferă să vândă. Am avut discuţii cu potenţiali cumpărători, cei mai mulţi din afara Clujului”, a menţionat Dan Dârnu, consultantul imobiliar care se ocupă de vânzarea imobilului din Grigorescu.

 

Anul trecut, în Cluj au fost realizate două tranzacţii importante pe segmentul hotelier. Inaugurat în februarie, West City (4*) dispune de 101 camere şi se întinde pe 7.000 mp. Investiţia anunţată de reprezentanţii Coratim a fost de 10 milioane de euro, iar tranzacţia s-a ridicat la 12 milioane de euro, susţin dezvoltatorii.

 

 Noul proprietar a devenit Elena Grec, implicată la Târgu-Mureş în industria alimentară. Rimini (4*) a fost cumpărat în martie de omul de afaceri Arpad Paszkany cu 6 milioane de euro. Fostul hotel New York-Continental a fost scos oficial pe piaţă cu 15 milioane de euro, dar, potrivit unui antecontract de vânzare-cumpărare, preţul ar fi ajuns la 10 milioane de euro. Tranzacţia nu a mai fost finalizată, însă imobilul monument istoric ar avea nevoie de încă 5-6 milioane pentru renovare.

 

Preţuri la Cluj

 

 West City:   12 milioane euro

 

 Continental:  10 milioane euro

 

 Rimini:            6 milioane euro

 

 Classic:          5 milioane euro

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.