Depozit cu garaj pe două etaje la BCU

Depozit cu garaj pe două etaje la BCU
Biblioteca Centrală Universitară (BCU) a primit acordul Comisiei de Urbanism Cluj-Napoca pentru Planurile Urbanistice Zonal şi de Detaliu în vederea construirii noului depozit de carte.

Proiectul a revenit în şedinţa de ieri a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), susţinut de Sorin Scripcariu, care a precizat că biroul său colaborează cu arhitecţii care au câştigat concursul şi se ocupă de obţinerea avizelor. Garajul colectiv care va deservi instituţia va avea două niveluri şi acces din aleea de intrare în str. Clinicilor, a precizat arhitectul. El a menţionat că modificările au fost discutate cu arhitecţii care au câştigat concursul, una dintre solicitările de la prezentările anterioare în CTATU.

Primarul Sorin Apostu a cerut mutarea barierei de acces în parking, în aşa fel încât maşinile care vor să intre să nu blocheze traficul pietonal din zonă. BCU va construi un corp nou de depozit, cu acces liber la raft, în valoare de 3 milioane de euro, unde vor fi depozitate volumele din următorii 50 de ani, potrivit datelor transmise de beneficiar. Clădirea va include o sală de conferinţe, ateliere de multiplicare, legătorie şi digitizare, fiind ridicată pe un teren de 1.200 mp. În colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România, BCU a lansat anul trecut un concurs pentru realizarea depozitului cu acces liber la raft. Din cele peste 100 de proiecte înscrise, juriul a decis că nu se acordă premiul I, iar premiul II a fost obţinut de două echipe: cea a Exhibit Arhitectura şi cea a arhitectului Lucian Pârvulescu.

(D.E.)

 

Loading...
Comenteaza