Economie

Filote, despre Cluj: "O sursă de inspiraţie şi pentru alte zone din România" VIDEO

Clujul stă foarte bine la capitolul fonduri europene, cu o rată de absorbţie de 115%. Cei mai mulţi bani europeni sunt investiţi în infrastructură. Reprezentaţii Comisiei Europene speră ca exemplul Clujului să fie urmat şi de alte oraşe din ţară.
  • Şeful pe România al Comisiei Europene s-a întâlnit cu autorităţile locale

Reprezentantul Comisiei Europene în România, Angela Filote, a sosit la Cluj, în prima sa vizită oficială de la învestirea sa în funcţie. Oficialul european a discutat cu autorităţile locale despre procesul de absorbţie a fondurilor europene.

"Clujul este printre campionii aderarii la Uniunea Europeană tocmai pentru ca există multe valori care aici trăiesc zi de zi şi le putem vedea la muncă, de exemplu spiritul antreprenorial este foarte important aici. Ne uităm cu mult interes la experienţa Clujului şi sperăm ca ea să reprezinte o sursă de inspiraţie şi pentru alte zone din România", a declarat Filote.

Primarul Emil Boc a solicitat sprijin pentru suplimentarea cu 10% a fondurilor europene alocate municipiului Cluj-Napoca, însă decizia nu aparţine în totalitate Comisiei Europene.

"Am facut un inventar al proiectelor pe care municipiul le are realizate sau în derulare şi aici, după cum ştiţi, stăm bine în materia absorbţiei fondurilor europene, avem un grad de contractare de peste 115%. Asta înseamnă că avem proiecte în val de peste 82 de milioane de euro, cât era suma alocată, şi să sperăm ca vor fi duse la îndeplinire", a spus Boc.

În raport cu situaţia existentă în ţară, Clujul stă foarte bine la capitolul atragerea fondurilor europene.

"Să nu uităm că una din principalele probleme pe ţară este rata de absorbţie a fondurilor europene la nivel naţional, clar, aici nu avem această problema. Pe de altă parte, din ce în ce mai mult ne uităm nu numai la cantitatea de fonduri, ci şi la calitatea utilizării lor, iarăşi un domeniu la care Clujul stă bine", a precizat reprezentantul Comisiei Europene în România.

Chiar miercuri la Cluj au pornit la drum două proiecte pe bani europeni: modernizarea tramei stradale şi reabilitarea termică a blocurilor.

 

Publicitate

Comentarii

E DE BUCURIE ...

thumb down thumb up
duminică, 18 mai 2014, 09:02
de Edelacluj

E de bucurie sa afli asemenea stiri. Dar bucuria ar fi si mai mare daca s-ar publica, in totalitate, lista cu lucrarile ce se inscriu in acest program, cu sumele aferente si normal, o succinta descriere a obiectivelor. Pentru ca, nu-i asa, daca grosul din banii europeni s-au dus pe " toaletarea" Parcului sau pe linii de tramvai catre o zona industriala care nu mai exista am putea discuta atunci si despre eficienta banilor cheltuiti.
raspunde

punct lovit

thumb down thumb up
duminică, 18 mai 2014, 12:08
de clujean

politicienii romani refuza isteric orice aluzie la controale privind eficienta - nu doar legalitatea - cheltuirii banului public; in alte tari, cu asta se ocupa Curtea de Conturi; la noi s-a interzis categoric orice astfel de control; motivele sunt clare :))
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.