Economie

Genpact şi Office Depot ocupã Iulius Business Center

Compania americanã Office Depot îşi deschide în Cluj-Napoca un centru de servicii financiare ce va avea 400 de angajaţi. Directorul financiar al companiei, Mattijs Backx, a anunţat cã acest centru din România va asigura suport financiar-contabil operaţiunilor companiei din Europa. Office Depot îşi desfãşoarã activitatea în 43 de ţãri din America de Nord, Europa, Asia şi America Latinã.
Publicitate

 Compania furnizeazã produse de tehnologia informaţiei (IT), mobilier, produse de biroticã şi servicii retailerilor. Este listatã la bursa din New York din 1991 şi inclusã în indicele Standard&Poors 500 din anul 1999. Vânzãrile anuale se ridicã la 15 miliarde de dolari, iar în ultimul an vânzãrile on-line au atins 4,8 miliarde de dolari.

Celãlalt mare chiriaş va fi Genpact România. Compania a fost înfiinţatã acum 10 ani în India şi oferã de la servicii financiare la cele de infrastructurã IT. Genpact şi-a început operaţiunile în România în septembrie 2005.

La un an de la înfiinţare, centrul de la Bucureşti avea 350 de angajaţi. Genpact a anunţat încã de anul trecut deschiderea celui de-al doilea centru de Business Process Outsourcing din România la Cluj-Napoca.

 

Birourile de lângã mall

 

Imobilul a fost finalizat la sfârşitul anului trecut, când viitorii chiriaşi au preluat spaţiile pentru amenajãri. Clãdirea dispune de 7.500 mp spaţiu închiriabil şi are dotãrile de clasa A impuse de Building Owners and Managers Association (BOMA). Iulius Business Center (IBC) este structurat pe cinci niveluri, legate prin 4 lifturi.

Accesul în clãdire se poate face prin interiorul centrului comercial, dar şi prin intermediul unei rampe care permite intrarea direct de pe terasa mall-ului. Centrul de business are 700 de locuri de parcare alocate chiriaşilor. Valoarea investiţiei pentru realizarea imobilului de birouri a ajuns la 5,1 milioane de euro.

 Deschis în noiembrie anul trecut, Iulius Mall Cluj este rezultatul unei investiţii anunţate de Iulius Group la 75 de milioane de euro şi are o suprafaţã desfãşuratã de 155.000 mp.

 

Ce birouri se mai fac la Cluj

 

Cel mai mare proiect de centru de afaceri din Cluj aparţine pânã în acest moment societãţii Globe Group, ce intenţioneazã sã dezvolte pe Calea Turzii un centru de business de 45.000 mp. Investiţia va ajunge la 45-50 de milioane de euro, iar 70% din suprafaţã este destinatã birourilor.

Proiectul rezidenţial al companiilor Elite Grup şi Mao Imobiliare din cartierul Bunã Ziua include un imobil de birouri de 17.000 mp. Aproximativ 10.000 mp de spaţii de birouri sunt prevãzuţi şi în cadrul proiectului multifuncţional pregãtit printr-o asociere între societatea Tower şi Universitatea de Stiinte Agricole şi Medicinã Veterinarã, ce va include locuinţe, un hotel si spa]ii comerciale.

Centrul Global Plaza din Tetarom I va dispune de 7.100 mp de spaţii de birouri, iar componenta de birouri din cadrul Atrium Center va reprezenta o suprafaţã închiriabilã de 11.000 mp.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.