Economie

Gianfranco Ferre vine la Cluj

Un magazin de accesorii de lux care va comercializa cunoscuta marcă Gianfranco Ferre (GF) se va deschide la Cluj, locaţia propusă fiind unul dintre mall-urile clujene, a declarat pentru ZIUA de Cluj Marco Rossetti, country manager şi acţionar al International Retail Brands (IRB). Potrivit strategiei companiei, investiţia ar urma să se finalizeze în acest an.
Publicitate

 “Clujul se află pe lista primelor trei oraşe din afara Bucureştiului în care vrem să comercializăm marca GF. Este o piaţă pe care am examinat-o foarte atent şi unde suntem convinşi că aceste produsele vor avea trecere. Există o parte a populaţiei care şi le doreşte. Se pune numai problema locaţiei, care poate fi high street (pe o arteră principală - n. red.) sau un mall, şi a găsirii partenerului local potrivit. Locaţia magazinului, ce reprezintă un element-cheie, va fi probabil unul dintre mall-urile din Cluj. Noi ne-am propus să deschidem magazinul în 2008”, ne-a mărturisit Rossetti.

El a precizat că suma alocată pentru deschiderea celor zece magazine propuse pentru România este de 4 milioane de euro. Printre alte oraşele nominalizate se numără Timişoara, Braşov şi Constanţa. “Magazinul din Cluj va comercializa accesorii de lux, partea de vestimentaţie fiind încă în discuţie. în afară de brandul GF, noi comercializăm şi mărcile Just Cavalli, Exte, C’n’C Costume National şi negociem pentru o altă marcă importantă”, a adăugat oficialul IRB. Aceasta deţine un magazin care comercializează produsele GF în complexul Unirea Shopping Center din Bucureşti.

 

A îmbrăcat-o pe Sharon Stone

 

Cunoscutul designer italian Gianfranco Ferre, supranumit Arhitectul Modei, a încetat din viaţă în iunie 2007, la 62 de ani, în urma unui atac cerebral. Acesta a fondat, împreună cu omul de afaceri bolognez Franco Mattioli, casa de modă GF SpA. Iniţial, Ferre a lucrat pentru Casa Christian Dior din Paris, unde activa ca director stilistic.

Printre clienţii fideli Ferre s-au numărat familia miliardarilor Getty, actriţele Sharon Stone, Elizabeth Taylor, Barbra Streisand sau Paloma şi Diana Picasso. Deţinătoarea mărcii GF este IT Holding, care operează pe piaţa românească prin compania Ittierre.

 

Cinci noi magazine de lux

 

IT SpA este unul dintre liderii mondiali pe piaţa produselor de lux şi controlează o grupare de companii care proiectează, produce şi comercializează îmbrăcăminte, accesorii, parfumuri mărcile GF, Malo, Exte şi cele sub licenţele Versace Jeans Couture, Versace Sport, Just Cavalli, C’n’C Costume National şi Galliano. GF contribuie în cel mai înalt grad la veniturile IT Holding (16%).

în decembrie grupul a inaugurat magazine la Istanbul, Bucureşti, Moscova, St. Petersburg şi Dubai. IT Holding are fabrici în Italia, 38 de magazine operate direct, 236 de magazine sub un singur brand şi 6.000 de magazine operate în franciză. Din noiembrie, compania este cotată la Bursa din Milano şi a atins o valoare de piaţă de un miliard de euro. Grupul, care a înregistrat venituri de 695 de milioane de euro în 2006, dispune de 1.700 de angajaţi.

 

 

Hugo Boss vrea în centru

 

La rândul său, grupul internaţional Hugo Boss (HB) intenţionează să deschidă la Cluj un show-room şi depozite de îmbrăcăminte şi de accesorii. Reprezentanţii HB au purtat negocieri pentru trei locaţii în zona ultracentrală: magazinul Rialda, fostul Cafe Lux şi Librăria Universităţii.

Primul magazin deschis în afara Bucureştiului va comercializa mai multe colecţii de lux ale casei internaţionale de modă: linia de lux Black, cea sport Green şi gama de îmbrăcăminte pentru femei. Magazinul va include şi o colecţie de accesorii pentru publicul feminin. HB a avut vânzări de 794 de milioane de euro în prima jumătate a anului fiscal 2007.

Grupul, care produce încălţăminte, cosmetice, ceasuri, accesorii, are sediul în Metzingen, deţine 5.700 de magazine în 100 de ţări, 8.400 de angajaţi şi venituri anuale de 1,5 miliarde de euro.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.