Economie

Mocăniţa de Cluj costă 10 milioane de euro

Municipalitatea turdeană vrea să demareze proiectul pe fonduri europene, dar susţine că se împiedică de birocraţie. Calea ferată dintre Turda şi Vidolm va fi declarată monument istoric.
  • În Maramureş, mocăniţa a fost reabilitată cu bani din Elveţia şi Germania / foto Călin Poenaru

    În Maramureş, mocăniţa a fost reabilitată cu bani din Elveţia şi Germania / foto Călin Poenaru

Publicitate
 

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Cluj a început demersurile pentru declararea liniei ferate înguste Turda - Vidolm ca monument istoric, în scopul de a evita demontarea ei sau trimiterea şinelor la fier vechi. Primăria Turda are un proiect de reabilitare a traseului, până la Câmpeni, şi includere a acestuia în oferta turistică, însă demersurile durează deja de doi ani.

"În primul rând, este necesar să prindem acest proiect într-o formă instituţională, care să includă consiliile judeţene Cluj şi Alba, precum şi primăriile localităţilor care se află pe traseu. De doi ani am început aceste demersuri. Nu cred că vor fi probleme, pentru că interesul este al tuturor. Următoarea fază e cea a depunerii proiectului la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru a primi dreptul de administrare, după care trecem la următoarele etape, în scopul obţinerii de fonduri europene, singura modalitate prin care acest proiect poate fi finanţat. Costurile proiectului de reabilitare a mocăniţei, pe traseul Turda-Câmpeni, se ridică la 10 milioane de euro. Prin acest proiect noi ne-am propus să întregim ofera turistică a zonei, unde Salina Turda reprezintă un prim centru de atracţie", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Tudor Ştefănie, primarul municipiului Turda.

"Traseul mocăniţei, pe relaţia Turda-Abrud, este de 90 km, dintre care 40 km se află pe teritoriul judeţului Cluj. Vrem să îl salvăm de la distrugere. Dacă nu împiedicam acest lucru, se ajungea la situaţia aberantă în care firma cu care Societatea de Administrare a Activelor Feroviare (SAAF), companie de stat, a încheiat o înţelegere care stipula că va demonta şinele să facă un alt traseu de mocăniţă, la Mureşenii de Câmpie. Din 2001 mocăniţa nu mai circulă nici în judeţul Alba, doar la zilele oraşului Abrud mai este scoasă, o dată pe an. Noi am anunţat poliţiile localităţilor de pe traseu, din judeţul Cluj, ca să prevină furturile de şine, dar va fi mult mai simplu dacă traseul va fi declarat monument istoric", consideră directorul DJCPN, Leonard Horvath.

Instituţia a primit de la SAAF toate documentele şi planurile liniei Turda-Vidolm, de pe Valea Arieşului. Conform Legii nr. 422/2001, privind protejarea monumentelor istorice, "La solicitarea serviciilor deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Cultelor, proprietarii imobilelor propuse pentru clasare din oficiu sau de urgenţă vor transmite acestora documentele necesare completării dosarului de clasare". Din momentul în care s-a declanşat procedura de clasare pentru ca traseul să devină parte a patrimoniului naţional, DJCPN a inspectat de mai multe ori acest obiectiv şi a început să realizeze un inventar amănunţit al şinei de cale ferată care mai există efectiv pe teren: câţi liniari de şină mai sunt şi câţi lipsesc.

Direcţia va apela la experţi atestaţi de minister să acorde acest statut pentru a realiza studiul istoric al traseului, releveele arhitecturale ale gărilor şi cantoanelor din Cluj, fotografierea pentru întocmirea fişelor de monument. Procedura de clasare prevede, din momentul comunicării către proprietar, faptul că acest obiectiv îndeplineşte statutul de monument istoric pe o perioadă de 12 luni de la data declanşării procedurii. "Pe teritoriul administrativ al judeţului Alba, de la Vidolm la Abrud, această linie îngustă de cale ferată este monument istoric, fiind trecută în patrimoniul naţional. Astfel, datorită acestei proceduri, întreg tronsonul Turda-Abrud va deveni parte a patrimoniului naţional, având ulterior şansa de a fi reabilitat şi pus în valoare ca obiectiv turistic, cu ajutorul fondurilor europene", a transmis conducerea DJCPN.

Singura cale forestieră din Europa pe care circulă trenuri cu aburi se află pe Valea Vaserului (judeţul Maramureş), fiind reabilitată cu 1,4 milioane de euro. Denumirea trenului pe ecartament îngust s-a încetăţenit ca mocăniţă, pe singurul traseu de acest gen care a supravieţuit în România, situat la graniţa cu Ucraina. Partenerii societăţii Calea Ferată Forestieră Vişeu de Sus sunt fundaţia Hilfe für die Wassertalbahn (Elveţia) şi compania RG Holz (Germania), ce a concesionat calea ferată închisă în 2008, în urma inundaţiilor. Traseul Vişeu-Coman era de 43,5 km. După inundaţii se merge pe 21,6 km, până la Paltin, dar mocăniţele-charter, folosite pentru grupuri mai mari, ajung şi la 31,2 km, până la Făina. În 2010 au urcat în cele 211 trenuri turistice regulate, speciale şi charter de pe Valea Vaserului 13.300 de turişti din România, Germania, Austria, Elveţia şi Ungaria.

 

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

Mocanita

thumb down thumb up
luni, 25 iunie 2012, 07:57
de Elena

Parca este un blestem! Tot ce am avut frumos a trebuit sa se distruga aproape in totalitate pentru a ne da seama ce pierdem... Inainte de ' 89 am facut drumul Campeni-Turda cu acest tren. Am stat tot timpul la geam admirand splendidul peisaj si gandindu-ma ca si noi avem o Elvetie a noastra. Dupa '89 totul s-a lasat in paragina... Anul trecut am facut acelasi traseu dar cu masina. Din foarte, foarte multe locuri liniile au fost scoase. Privind de pe sosea, sunt putine locurile unde linia mai exsista! Asa ca nu stiu de ce numai acum se sesizeaza autoritatile ca ar trebui sa aiba grija politistii locali sa nu mai dispara acele sine! Nu garile sunt problema! Desi in ruina, ele totusi exista. Cum, cand si cu ce costuri se vor reface liniile?!... Astept sa traiesc ziua cand vori putea sa merg din nou cu "Mocanita" de la Turda la Abrud! In 1999, parca, se putea merge pina la Buru. Acum si acel tronson este inexistent. Pacat!
raspunde

ruina

thumb down thumb up
luni, 29 decembrie 2014, 08:33
de gigi

Ai dreptate , eu am facut armata la Abrud si obisnuiam sa merg 6 ore cu mocanita numai pt peisajele de basm de pe ruta Turda -Abrud, Cred ca putem asteapta mult si bine sa se refaca tronsonul de 93 de km.
raspunde

Idee faina

thumb down thumb up
luni, 25 iunie 2012, 11:27
de Catalin

Cred ca este un demers laudabil si cred ca in exercitiul financiar 2014-2020 al UE proiectul asta o sa fie prins in schema. Are un potential turistic enorm mocanita pe ruta asta. Habar nu am cine e primar la Turda sau de ce culoare politica dar vad ca lucrurile se misca bine si este implicare.
raspunde

excelent

thumb down thumb up
luni, 25 iunie 2012, 21:43
de ada

o traba buna initiata de dl director si primarul din turda ...Transilvania are nevoie de astefel de investitii in turi9sm...speram sa si iasa...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.