Olandezii vor case de vacanţă în Transilvania. Cât sunt dispuşi să investească

Olandezii vor case de vacanţă în Transilvania. Cât sunt dispuşi să investească
Cetăţenii olandezi sunt tot mai atraşi de casele de vacanţă premium din Transilvania, bugetul mediu pe care aceştia îl au pentru o casă de vacanţă fiind de 260.000 euro.

"Pe fondul unor dobânzi bancare foarte mici şi al creşterii consumului, achiziţiile de case de vacanţă cunosc un trend ascendent în Olanda. Cele mai populare destinaţii pentru cumpărarea de case de vacanţă de către olandezi sunt Spania, Franţa şi Olanda. Anul trecut, ediţia de primăvară a târgului de la Utrecht a fost vizitată de 8.000 persoane, din care 2.000 persoane au participat la sondajul realizat de organizatorii târgului", a spus Gerard Doedee, reprezentantul grupului de investitori în proiectul Valley21, dezvoltat la Vama Buzăului (Braşov), citat de capital.ro.

Potrivit acestuia, din cei intervievaţi, 60% au declarat că achiziţionează o casă atât pentru folosinţa personală dar şi pentru a o închiria, iar 57% au declarat că vor face o achiziţie în decurs de un an de zile. Bugetul mediu pe care olandezii îl au pentru o casă de vacanţă este 260.000 euro.

"Achiziţia unei a doua locuinţe - sau a unei case de vacanţă - este un lucru obişnuit în Olanda, destinaţiile preferate până acum de olandezi fiind cele tradiţionale. Însă interesul pentru Europa de Est şi pentru destinaţii noi, ne-explorate, unde nu se practică turism de masă, este în creştere. De asemenea, creşterea economică a României din 2016 şi prognozele favorabile pentru 2017 au stârnit un val de entuziasm faţă de investiţiile în zonă", a spus şi a spus Ben Jager, Consul Onorific al României în Olanda.

Investiţiile olandeze în România au atins nivelul de 8,5 miliarde de euro. Alături de Germania şi Austria, Olanda s-a menţinut, în ultimii şase ani, în topul investitorilor străini în România, cu o pondere cumulată de 50 la sută din total. Potrivit unui barometru publicat în toamna anului trecut, Olanda ocupă primul loc într-un top al investiţiilor străine în România, cu 16,1 miliarde de euro alocaţi din 1990 şi până acum, ceea ce reprezintă 15 la sută din total.

Loading...
Comenteaza