Economie

Parcul logistic Kaufland, funcţional din 2011

Grupul german va da în folosinţă anul viitor primele depozite lângă Turda. În paralel, două societăţi din Gherla fac demersuri pentru deschiderea unui asemenea hipermarket în localitate.
  • Germanii de la Kaufland îşi continuă expansiunea în zona Transilvaniei / foto Ioana Tohat

    Germanii de la Kaufland îşi continuă expansiunea în zona Transilvaniei / foto Ioana Tohat

În comuna Mihai Viteazul urmează să fie date în folosinţă în 2011 primele depozite din parcul logistic pregătit de Kaufland pentru aprovizionarea magazinelor sale din Transilvania. Pe de altă parte, două companii din Gherla au demarat procedura de obţinere a avizelor de construire pentru un astfel de hipermarket într-o zonă de producţie.

Lucrările pentru centrul logistic Kaufland se află în derulare, iar o primă fază a proiectului ar urma să fie finalizată în primăvară, potrivit informaţiilor deţinute de reprezentanţii Primăriei Mihai Viteazul. “Am dat autorizaţiile şi se construieşte. Se fac acum cinci depozite din 12, iar acestea ar trebui să fie gata în primăvară. Angajările se vor face în primăvara anului viitor. Ne-am interesat şi noi fiindcă ne-am dori ca o mare parte a angajaţilor să fie de la noi din comună”, a spus primarul Ioan Zeng.

Centrul logistic din Cluj a fost proiectat pentru a asigura alimentarea la timp a magazinelor din Transilvania, cu o cantitate exactă de marfă. Conform planurilor, lucrările se vor desfăşura în două etape. În prima, suprafaţa clădirilor construite va fi de 52.800 mp, iar în a doua vor fi ridicate construcţii cu o suprafaţă de 75.700 mp. Astfel, suprafaţa parcului logistic va ajunge la 128.500 mp. Spaţiile aferente centrului logistic presupun spaţii verzi de 85.700 mp, căi de acces auto şi pietonale pe 125.800 mp, 23.000 mp de parcări şi bazine de apă, pe un teren de 20.000 mp. Finalizarea lucrărilor la parcul Kaufland, companie din grupul german Lidl-Schwarz, a fost programată pentru 2012.

“În luna august 2010 s-au demarat lucrările pentru construcţia celui de al doilea depozit logistic Kaufland, în comuna Mihai Viteazul, la câţiva kilometri de localitatea Turda. Estimăm că prima fază de construcţie a centrului logistic va fi funcţională până la sfârşitul anului 2011. Viitorul depozit logistic va deservi, în special pentru sortimentele de produse proaspete, zonele Transilvania, Banat şi nordul Moldovei. Centrul logistic va crea în prima fază 180 de locuri de muncă permanente”, a precizat Alice Manu, specialist relaţii publice la Kaufland România.

Hipermarketul din Gherla ar urma să fie realizat pe un teren al fabricii de confecţii metalice Someg. Alături de Transcarpatica, Someg figurează ca beneficiară a documentaţiilor întocmite pentru obţinerea avizelor necesare realizării proiectului. “Ei sunt acum pe traseul legal de avizare, iar documentaţiile apar pe numele celor două societăţi pentru că acestea deţin terenurile acolo: Someg şi Transcarpatica. Someg vinde, ceilalţi rămân şi s-au restrâns. Tot de acolo s-a cumpărat şi terenul pentru Plus acum câţiva ani. S-a făcut Plus, acum în continuare cumpără Kaufland. Mai întâi trebuie să vedem dacă obţin avizele. Procesul va dura mai mult, fiindcă vor şi să demoleze nişte foste secţii. Deocamdată au doar un certificat de urbanism, vor avea nevoie de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi urmează o dezbatere publică, unde sperăm să se pronunţe toţi cei interesaţi de subiect”, ne-a declarat primarul din Gherla, Ovidiu Drăgan. Transcarpatica şi Someg au demarat procedurile pentru obţinerea avizului de mediu pentru PUZ – complex comercial Kaufland, la aceeaşi adresă a Someg.

Schwarz mai este prezent pe piaţa românească prin compania cu profil de discount Lidl. Ultima a preluat de la grupul Tengelmann reţeaua Plus, care a deschis în vară o unitate în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca şi are în pregătire planuri pentru un alt magazin, pe Calea Baciului. Kaufland deţine hipermarketuri la Cluj-Napoca (în Mărăşti şi Mănăştur) şi la Turda. Potrivit informaţiilor din piaţă, un al treilea hipermarket în Cluj-Napoca ar urma să fie realizat în Someşeni, unde, pe terenul deţinut de asociaţii Grup 4 Instalaţii (anterior proprietate a fostei IRA) se pregăteşte şi un magazin BauMax. Proiectul, ce cuprinde o unitate de bricolaj şi un hipermarket, este în curs de avizare. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, reprezentanţii Kaufland au analizat şi fosta platformă Tehnofrig pentru o posibilă investiţie, dar oficialii grupului nu au dorit să dea detalii.

Moda parcurilor de retail

Tehnofrig Imobiliare, ce deţinea un teren de 11,2 hectare în zona gării, a obţinut avizele necesare pentru schimbarea destinaţiei din spaţiu industrial în zonă de servicii şi comerţ. Conform propunerilor prezentate de proiectanţi, aici ar urma să se realizeze un parc de retail, primul instalat fiind Dedeman.

Publicitate

Comentarii

* Subiect:

thumb down thumb up
sâmbătă, 23 octombrie 2010, 15:17
de CERNEA CRISTINA ALEXANDRA

Buna ziua! As vrea sa stiu unde se depun CV- urile in vederea angajarii la parcul logistic ce va fi construit in Comuna Mihai-Viteazu Judetul Cluj. Va multumesc!
raspunde

angajare Kaufland

thumb down thumb up
duminică, 21 noiembrie 2010, 19:17
de Ghinea Elena Laura

Buna seara! As dori sa aflu si eu unde se depun Cv-urile in vederea angajarii la parcul logistic Kaufland oras Alexandria ,Jud.Teleorman care va fi finalizat din auzite de la mai marii judetului in martie 2011
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
vineri, 14 ianuarie 2011, 21:21
de * Nume:

* Mesaj:
raspunde

interesata

thumb down thumb up
duminică, 28 noiembrie 2010, 21:56
de ileana

va rog mult daca putetii sa ma anunta-ti unde se pot depune cv-ul pentru parcul logistic kaufland mihai-viteazu si cand as dori un loc de munca
raspunde

locuri de munca

thumb down thumb up
miercuri, 8 decembrie 2010, 20:22
de Petre M.Nicoleta

as dori sa stiu daca este adevarat ca deschide-ti un magazin si in Navodari ,si unde as putea sa depun cv.pentru un loc de munca.
raspunde

Angajare Kaufland

thumb down thumb up
sâmbătă, 18 decembrie 2010, 20:51
de Pop Ioan-Aurelian

Buna Seara! As dori sa aflu si eu unde pot sa imi depun CV-ul pt depozitul logistic Kaufland din Mihai Viteazu Jud. Cluj Multumesc Anticipat!
raspunde

depunere cv-uri

thumb down thumb up
marţi, 11 ianuarie 2011, 13:44
de maglas nicolae

Buna ziua,as dori sa stiu adresa la care se depun cv-urile pentru parcul logistic kaufland
raspunde

kaufland

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 12:28
de dana

Buna ziua!Am auzit ca la noi in orasul Alexandria anul acesta se va deschide un magazin kaufland , unde se pot depune cv?multumesc.
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
miercuri, 2 februarie 2011, 15:42
de mihaela

buna ziua as dori sa mi spuneti si mie unde se depun cv-urile in vederea angajarii pt parcul logistic kaufland din alexandria teleorman va multumesc .
raspunde

pt angajare

thumb down thumb up
miercuri, 2 februarie 2011, 16:46
de soporan anca

buna ziua.as dori sa stiu unde se depun cv pt parcu logistic kaufland,din mihai viteazu.va multumesc
raspunde

pt angajare

thumb down thumb up
luni, 14 februarie 2011, 13:48
de nagy melinda

buna ziua .as dorii sa stiu unde sa depun cv pt .parcu logistic kaufland ,din mihai viteazu.va multumesc .
raspunde

Angajari

thumb down thumb up
marţi, 15 februarie 2011, 12:28
de Man Doina

Buna ziua , v-asi ruga sa imi spuneti unde sa imi depun Cv-ul pentru parcul logistic Kaufland Mihai Viteazu.Multumesc.
raspunde

angajare

thumb down thumb up
marţi, 2 august 2011, 20:43
de delia

imi spuneti daca se fac angajari la kaufland turda sau mihai viteazu .unde se depun cv multumesc
raspunde

pt angajare

thumb down thumb up
joi, 24 februarie 2011, 10:30
de david alexandru

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti unde pot depune un CV cu datele mele pentru angajare in parcu logistic Kaufland Mihai Viteazu. Va multumesc din suflet.
raspunde

Pt. angajare

thumb down thumb up
joi, 24 februarie 2011, 20:01
de cira

Buna ziua,imi spuneti si mie va rog unde as putea sa imi depun cv-ul pt,angajare in Turda,sau exista un site pt.asa ceva?
raspunde

Pt.angajare

thumb down thumb up
joi, 24 februarie 2011, 20:08
de GEORGE

Buna,as vrea sa stiu unde as putea sa-mi depun cv-ul pt. angajarela depozitul Kaufland care se va deschide in Turda in primavara aceasta?Va multumesc,mult!
raspunde

pt angajare

thumb down thumb up
vineri, 25 februarie 2011, 14:47
de bianca

unde as putea sa imi depun cv-ul?
raspunde

....

thumb down thumb up
joi, 3 martie 2011, 10:29
de alex

Incercat pe site-ul firmei. http://www.kaufland.ro/Home/05_Compania/002_Cariere/index.jsp Cand o sa reusiti sa va depuneti CV-ul sa ma anuntati si pe mine eu nu am reusit sa-l trimit ....
raspunde

angajare

thumb down thumb up
marţi, 15 martie 2011, 21:18
de csilla

sa-mi spuna si mie cineva unde se depun cv-urile pt jud cluj?am tot incercat si tot n-am reusit
raspunde

Angajare

thumb down thumb up
joi, 24 martie 2011, 11:48
de Ivan Lucian

buna ziua as dori sa mi spuneti si mie unde se depun cv-urile in vederea angajarii pt parcul logistic kaufland din alexandria teleorman va multumesc .
raspunde

angajare

thumb down thumb up
marţi, 28 iunie 2011, 13:59
de Pasca Luminita

imi puteti spune si mie daca se mai faca angajari la depozitul din comuna mihai viteazu?
raspunde

angajari

thumb down thumb up
duminică, 18 septembrie 2011, 21:02
de Lili

imi puteti spune va rog frumos daca se mai primesc cv-uri pt depozit kaufland turda,multumesc
raspunde

angajare

thumb down thumb up
joi, 16 august 2012, 17:10
de almasan livia

se mai primesc cv,,uri la depozitul kaufland din turda,com. mihai viteazu
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.