Polus Center Cluj a salvat randamentele Immoeast

Polus Center Cluj a salvat randamentele Immoeast
Creşterea veniturilor Fondului austriac de investiţii Immoeast din România a fost favorizată de finalizarea şi lansarea imobilului de birouri S-Park şi a centrului comercial Polus Center Cluj (PCC).

Finalizarea proiectelor deţinute de Immoeast în România a anihilat efectul negativ al creşterii randamentelor de pe piaţa locală.

Immoeast a investit în România în anul financiar 2007-2008, încheiat la 30 aprilie, 720 de milioane de euro, piaţa locală atrăgând mai mult de jumătate din fondurile alocate de investitorul austriac pentru proiecte imobiliare în Europa Centrală şi de Est în perioada analizată.

“Immoeast a investit în total 1,25 miliarde de euro pe parcursul anului financiar 2007-2008. Cele mai importante pieţe-ţintă au fost România, care a atras 58% din totalul investiţiilor, Rusia cu 19,6%, Cehia cu 4,1%, Ungaria cu 10,3% şi Polonia cu 1,3%. Aceste tranzacţii s-au focusat pe spaţii de birouri, de logistică şi comerciale”, se arată într-un raport al fondului.

Numărul companiilor la care fondul deţine participaţii a crescut de la 300 la 432. Pe piaţa românească cele mai multe tranzacţii au avut loc pe segmentul spaţiilor de retail, dar şi pe cele de birouri şi logistică.

 

Printre cele mai importante achiziţii de centre comerciale din România se numără PCC, dezvoltat de TriGranit, Armonia Arad şi Armonia Baia-Mare, dezvoltate de RED Management Capital. Pe segmentul spaţiilor de birouri, achiziţia centrului S-Park Business Center din Bucureşti a fost cea mai semnificativă tranzacţie a Immoeast.

Investitorul austriac a preluat în 2007 firma Dacian Second, care construieşte lângă Bucureşti un centru logistic de 53.000 mp şi a preluat 50% din acţiunile dezvoltatorului Caterana, care intenţionează să realizeze 4.500 de locuinţe în România, Polonia şi Lituania.

Immoeast deţine în România un portofoliu de 132 de proiecte, cu o suprafaţă de 2,5 milioane mp, reprezentând 36,9% din totalul spaţiilor închiriabile aparţinând fondului austriac. Investiţiile alocate pentru realizarea portofoliului de proprietăţi din România totalizează 1,5 miliarde de euro.

Loading...
Comenteaza