Preşedintele fiscului le-a dat ultimatum şefilor de regionale

Preşedintele fiscului le-a dat ultimatum şefilor de regionale
Bogdan-Nicolae Stan, președintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), s-a interesat de la directorii de regionale cum se face colectarea veniturilor la stat şi cum se conformează contribuabilii din ţară.

Acesta a avut luni o întrevedere cu directorii generali și executivi ai Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice și ai Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, în vederea verificării stadiului de implementare a măsurilor de creștere a colectării și conformării voluntare, cuprinse în planul de acțiune prezentat premierului Sorin Grindeanu, informează purtătorul de cuvânt al finanţelor clujene, Glligor Gavriş.
 
Printre măsurile cuprinse în acest plan se numără îmbunătățirea dialogului cu contribuabilii și  îndrumarea lor în vederea accesării unei eșalonări la plată, identificarea contribuabililor care înregistrează în evidențele contabile facturi aferente unor operațiuni fictive, intensificarea controalelor operative în acele zone și domenii de activitate care prezintă risc fiscal, urgentarea implementării serviciului Spațiul Privat Virtual și pentru persoanele juridice.
 
Președintele ANAF le-a reamintit coordonatorilor de regionale termenul până la care măsurile dispuse să fie duse la îndeplinire, respectiv 15 aprilie, solicitând conducerilor teritoriale să anunțe de îndată dacă întâmpină dificultăți în implementare. ANAF va transmite periodic, până la îndeplinirea termenului, stadiul de realizare a acestor măsuri.

Loading...
Comenteaza