Economie

Record de vânzări pentru Dacia în Europa

Conform grupului Renault, Dacia a realizat un record de vânzări la şase luni în Europa, rezultatele fiind datorate în special modelelor Sandero faza 2, lansat la sfârşitul anului 2016, şi Duster.
Publicitate

În primul semestru, vânzările mondiale de autoturisme şi vehicule utilitare ale grupului Renault (inclusiv Lada) au înregistrat o creştere de 10,4% pe o piaţă care a crescut cu 2,6%, pecizează comunicatul. Cota de piaţă a grupului a ajuns la 4,1 % (+0,3 puncte în raport cu anul 2016).

Un record de vânzări semestriale înregistrează şi grupul în ansamblu, precum şi marca Renault, cu 1.8 milioane, respectiv 1,3 milioane de vehicule vândute. Vânzările Renault Samsung Motors au crescut cu 12,5%, iar cele ale Lada, cu 12,2%.

În Europa, înmatriculările grupului continuă să crească mai accelerat decât piaţa. Acestea au înregistrat o creştere de 5,6%, în condiţiile în care piaţa a cunsocut o dinamică pozitivă de 4,4%, ceea ce înseamnă 1,02 milioane de vehicule înmatriculate în primul semestru. Cota de piaţă a grupului în Europa ajunge la 10,8%, în creştere cu 0,1 puncte.

Marca Renault a înregistrat şi ea o creştere de 4,3 %. Cota sa de piaţă se ridică la 8,2%. Renault beneficiază în special de pe urma reînnoirii complete a familiei Mégane în 2016. Clio 4 este a doua vândută maşină în Europa, iar crossover-ul Captur, pe locul 1 în categoria sa.

Pe segmentul vehicule electrice, Renault se menţine în frunte cu o cotă de piaţă de 26,8%. Volumele vânzărilor au crescut cu 34%. Înmatriculările modelului Zoe, cea mai vândută maşină electrică în Europa, înregistrează o dinamică de 44%.

În afara Europei, şi restul regiunilor au înregistrat creşteri ale vânzărilor şi cotei de piaţă. Înmatricularile grupului au crescut cu 16,8% pe o piaţă care a crescut cu 3,4%. În Africa-Orientul Mijlociu-India, înmatriculările grupului au crescut cu 19,3%, iar cota de piaţă a ajuns la 6,4% (+1,1 puncte).

În Europa şi Asia, înmatriculările sunt în creştere cu 8,6% într-o piaţă care a crescut cu 2,5%. Cota de piaţă a grupului, care include acum marca Lada, a progresat cu 1,4 puncte, ajungând la 24,5%.

Piaţa rusă, care a crescut pentru prima dată în ultimii patru ani, a înregistrat un avans de 6,9% în primul semestru. Vânzările grupului (inclusiv Lada) au crescut cu 14%. Rusia devine a doua piaţă a grupului, luând în calcul şi volumele de vânzări ale mărcii Lada.

În regiunea Asia Pacific, înmatriculările cresc cu 50,5%, pe o piaţă în creştere cu 3,6%. În China, Renault a vândut 36.000 de vehicule (în comparaţie cu 9.771 în aceeaşi perioadă a anului 2016), din care 21.000 de unităţi din noul Koleos, lansat la sfârşitul anului 2016 şi fabricat local.

Renault Samsung Motors creşte cu 12,5% în Coreea, pe o piaţă în scădere cu 4,2%. Cota de piaţă ajunge la 6,9% (+1 puncte). În America Latină, vânzările au progresat cu 14,6% pe o piaţă în creştere cu 8,3%, cota de piaţă ridicându-se la 6,5%, în creştere cu 0,4 puncte.

Compania anticipează că în anul 2017 piaţa mondială va avea o creştere între 1,5% şi 2,5%. Piaţa europeană ar trebui de asemenea să crească cu 2%, acelaşi nivel de creştere fiind preconizat şi în cazul pieţei franceze.

La nivel internaţional, dincolo de Europa, este probabil ca piaţa rusă să aibă o creştere de peste 5%, iar piaţa braziliană să urce cu 5%. Se anticipează că pieţele din China (+5%) şi India (+8%) îşi vor menţine dinamica de creştere.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.