Economie

România, printre țările cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la locuințe, în UE

Potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat, prețurile locuințelor din România au urcat cu 4,9% în trimestrul doi din 2017, comparativ cu primul trimestru, aceasta fiind a treia mare creștere înregistrată în rândul statelor membre ale UE.

Comparativ, prețurile la locuințe au înregistrat o creștere trimestrială de 1,8% în Uniunea Europeană și de 1,5% în zona euro.

Cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor la locuințe, din rândul statelor membre ale UE, au fost raportate în Letonia (6,1%), Slovacia (5,6%) și România (4,9%), singurele scăderi fiind consemnate în Ungaria (- 1,5%) și Belgia (- 0,7%).

În trimestrul doi din 2017, comparativ cu aceeași perioada din 2016, prețurile locuințelor au crescut cu 4,4% în Uniunea Europeană și cu 3,8% în zona euro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor la locuințe au fost observate în Cehia (13,3%), Irlanda (10,6%) și Lituania (10,2%), Letonia (9,6%), Bulgaria și Suedia (ambele cu 8,6%), Slovenia (8,3%), Portugalia (8%), Ungaria (7,7%), Olanda și România (ambele cu 7,2%), singura scădere fiind în Italia (minus 0,2%).

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.