Şantierele de milioane ale Clujului FOTO

Şantierele de milioane ale Clujului FOTO
10 dintre cele mai mari proiecte imobiliare din judeţ, în valoare de peste 1 milion de euro fiecare, au fost prezentate jucătorilor din construcţii şi instalaţii cu prilejul conferinţei “Noua criză din piaţa construcţiilor”, organizată de compania de consultanţă IBC Focus. Iată care sunt aceste şantiere şi stadiul în care se află ele în acest moment.

ANDREI MUREŞANU SUD
 
Suprafaţă: 13.500 mp
Finanţare: privată
Valoare: 23,7 milioane lei
Beneficiari: Betasil, Citadinia
 
Primul şi al doilea imobil de pe strada Plaiuri au fost finalizate, la al treilea bloc se lucrează la structură şi la închideri, iar la ultimul lucrările sunt incipiente. Beneficiarul este din acelaşi grup cu antreprenorul. Ansamblul rezidenţial va include patru module cu imobile de 3-10 etaje, având 224 de apartamente, cu certificat energetic clasa A. 


 
ANSAMBLU AUREL VLAICU
 
Tip construcţie: nouă
Finanţare: privată 
Valoare: 42,3 milioane lei
Beneficiar: Multiamenajări Construct
 
Se execută lucrări incipiente la structura primului bloc şi la săpăturile pentru fundaţie la cel de-al doilea bloc prevăzut în proiect. Vor fi construite trei imobile de 6-9 etaje, iar fiecare va avea 108 apartamente şi spaţii pentru birouri. În total vor fi ridicate 324 de apartamente, plus birouri. Societatea Bimexim a vândut terenul şi autorizaţia de construire către actualul beneficiar. 


 
EXTINDERE HALĂ APAHIDA
 
Suprafaţă: 12.000 mp
Finanţare: privată
Valoare: 10,8 milioane lei
Beneficiar: CTP Invest

Lucrările sunt la stadiu incipient: s-au adus utilajele pe teren, urmând ca zilele acestea să se efectueze săpăturile. Autorizaţia de construire a fost eliberată în 16 martie. Hala de depozitare va cuprinde şi birouri, având un regim de înălţime de un etaj. Proiectant este biroul Oopy Arhitectură, iar antreprenor, SSAB. 

MAGAZIN DEDEMAN 

Suprafaţă: 11.957 mp
Valoare: 13,7 milioane lei
Finanţare: privată
Beneficiar: Dedeman

Lucrările au demarat recent, pe o suprafaţă desfăşurată de 11.957 mp. Retailerul Dedeman a plătit 3 milioane de euro pentru mai multe terenuri cu o suprafaţă de 30.000 mp de la compania Electroceramica Turda.

SALĂ SPORT TURDA
 
Suprafaţă: 4.700 mp
Valoare: 16 milioane euro
Finanţare: publică
Beneficiar: Compania Naţională de Investiţii
 
Stadiu: Se află în curs de proiectare. Investiţia este inclusă în domeniul de activitate hotel şi relaxare, având ca subdomeniu agrement (sală de sport, club, carting, distracţie). Locaţia viitoarei săli de sport de 3.300 de locuri va fi în zona stadionului municipal din localitate. 


 
SCALA CENTER 
 
Suprafaţă: 37.000 mp
Finanţare: privată
Valoare: 37 milioane lei
Beneficiar: Ax Perpetuum
 
Stadiu: Se lucrează la săpăturile pentru fundaţie. Va cuprinde 186 de apartamente şi 6.000 mp de birouri clasa A, cu 295 de parcări şi 1.500 mp de spaţii comerciale şi servicii. Libra Internet Bank a anunţat că finanţează cu 10 milioane de euro construirea complexului imobiliar mixt: rezidenţial şi birouri ce va fi gata în 2018. 


 
SUPERMARKET KAUFLAND
 
Suprafaţă: 4.000 mp
Finanţare: privată
Valoare: 4 milioane lei
Beneficiar: Kaufland România
 
Se flă încă în intenţie, nu a fost realizat deocamdată proiectul tehnic. Retailerul Kaufland va investi în extinderea reţelei de magazine, bugetând pentru anul financiar 2017 investiţii de 100 de milioane de euro

WEST CITY TOWER
 
Suprafaţă: 17.000 ha
Finanţare: privată
Valoare: 68 mil. lei
Beneficiar: Ardeal Construct
 
Imobilul multifuncţional de pe Calea Floreşti va avea 25 de etaje şi 182 de apartamente, cu 1-3 camere, de 40-70 mp. Acum se lucrează la structura etajului cinci. Societatea Ardeal Construct face parte din acelaşi grup cu Imperial Development. Clădirea are destinaţia de birouri, locuinţe, servicii, spaţii comeriale, garaj subteran şi se va extinde pe un teren de 2.000 mp. 

Loading...
Comenteaza