Economie

Se “mişcã” piaţa: hotel vândut cu 11 milioane de euro la Cluj

West City Hotel, o investiţie de 10 milioane de euro a oamenilor de afaceri Daniel Dumitraş şi Marius Bejan, a fost vândut cu 11 milioane de euro, cumpãrãtorul fiind o societate din Târgu-Mures.
Publicitate
 

Hotelul de patru stele, situat la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, a fost inaugurat în luna februarie, dispune de 101 camere, se întinde pe o suprafatã de 7.000 mp într-o clãdire cu cinci etaje si are o abordare stilisticã din categoria Design Hotels.

 

Cumpãrãtorul este o firmã din Târgu-Mures, care activeazã în industria alimentarã, dar opereazã si o unitate hotelierã în Târgu-Mures. Informatia a fost confirmatã de surse din apropierea celor doi oameni de afaceri, care mai detin în Cluj-Napoca si compania Coratim. Dumitras si Bejan nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii despre tranzactie. Conform acelorasi surse, afacerea a fost intermediatã de agentia General Imobil din Cluj-Napoca.

 

Din cele 101 camere ale hotelului, 73 sunt duble, 20 - single, iar opt - apartamente. Restaurantul dispune de 120 locuri, iar centrul de business are trei sãli de conferintã cu o capacitate de 325, 150 si 30 de persoane.

 

Clãdirea este ridicatã pe structurã metalicã, are douã atrium-uri, iar camerele sunt amenajate cu elemente de structurã la vedere. 20 de încãperi au fost însã amenajate în stil clasic, în ceea ce priveste materialele si cromatica, potrivit designerului Ovidiu Cozma.

 

Camerele, decorate în 18 modele diferite, pornesc de la 14 mp, iar cel mai mare apartament ajunge la 52 mp. Conducerea unitãtii viza, la momentul deschiderii West City Hotel, un grad de ocupare de 40-45% pentru primul an de functionare, peste 50% dintre viitorii clienti fiind companiile cu sedii în zonã.

 

Ultimul hotel tranzactionat în Cluj a fost Rimini (4 stele), cumpãrat de omul de afaceri Arpad Paszkany cu 5,8 milioane de euro în urmã cu douã luni. Ambele hoteluri, Rimini si West City, vor fi predate noilor proprietari în 1 iunie 2009.

 

La aceastã orã, în Cluj-Napoca existã alte douã hoteluri la vânzare, Opera Plaza (5 stele), la 16 milioane de euro, si Beyfin (4 stele), la 5,5 milioane de euro. Potrivit specialistilor, vânzarea West City Hotel reprezintã un prim semn de “dezghet” pe piata imobiliarã clujeanã.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.