Şefii de la Gothaer Asigurări, reconfirmaţi în funcţii

Şefii de la Gothaer Asigurări, reconfirmaţi în funcţii
Consiliul de Administrație (CA) al societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări a decis reînnoirea contractelor de mandat pentru Anca Băbăneață - director general și Ionuț Baciu - director adjunct.

Noile mandate încep de la 1 iulie și sunt valabile timp de patru ani, fiind în curs de aprobare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Băbăneață este la al treilea mandat şi coordonează activitatea alături de Ionuț Baciu și de Cosmin Angheluță – director adjunct. 
 
Strategia grupului de intrare pe piața asigurărilor din România a fost bazată pe preluarea unei companii de talie mică, redirecționând un cost de achiziție ridicat al unui asigurător de talie medie (Platinum Asigurări) în investiții într-o platformă aliniată atât cerințelor grupului german, cât și unor standarde europene de calitate. 

Asigurătorul se află în etapa de expansiune, de consolidare a prezenței locale și a operațiunilor desfășurate, urmărind intrarea pe profit în anii următori. Gothaer a asigurat la finele anului trecut o marjă de solvabilitate de 158% pentru cerința de capital de solvabilitate și de 256% pentru cerința de capital minim.

Cei mai mari asiguratori din România, în funcţie de poliţele vândute, sunt Allianz-Ţiriac, Asirom, Omniasig, Carpatica, Groupama, potrivit clasamentelor publicate de ASF.

Loading...
Comenteaza