Economie

Spitalul "Clujana" câştigă "la mustaţă" modernizarea pe bani europeni. Cum era să pierdem 7 milioane de euro

Modernizarea spitalului Clujana cu peste 7 milioane de euro, anunţată azi de primarul Emil Boc, a fost pe punctul de a nu fi realizată, din cauză că proiectul a fost depus prea târziu.

Proiectul de finanţare a fost depus încă din 2009 la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Pentru că finanţarea a fost alocată în ordinea sosirii proiectelor, modernizarea spitalului Clujana a fost pusă pe lista de rezervă. "A fost primul proiect sub linie", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

"La momentul depunerii proiectului de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Ambulatoriului spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, acesta a fost înregistrat primul sub linia trasată de ADR-NV privind proiectele care se încadrează în bugetul alocat. Ulterior, în urma unor economii la alte proiecte, proiectul clujean a devenit eligibil şi astfel în 28 martie s-a semnat contractul de finanţare a ceea ce va fi unul dintre cele mai moderne ambulatorii din regiune".

Proiectul de finantare din fonduri nerambursabile „Modernizarea si echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic municipal Cluj-Napoca, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala" a fost depus in 2009, de catre municipiul Cluj-Napoca, in calitate de solicitant, pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007-2013, Anexa 3.

Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul lunii trecute, e vorba de modernizarea şi echiparea ambulatorului spitalului Clujana, administrat de Consiliul Local. Valoarea totală a proiectului ajunge la 32,2 milioane de lei, bani din care 22,1 milioane de lei sunt asigurate gratuit de Uniunea Europeană.

Cu aceşti bani vor fi amenajate şi cabinete de nefrologie, radiologie şi imagistică medicală, dar şi reumatologie şi analize medicale. "Practic clădirea în care funcţionează ambulatoriul de spital va fi modernizată şi supraetajată, obţinându-se 3.263 metri pătraţi de suprafaţă utilă totală. Totodată cu aceşti bani vor fi cumpărate 174 echipamente, dintre care 15 sisteme funcţionale de consultaţie şi tratament, 17 echipamente IT de uz medical şi 142 echipamente medicale, printre care computer RMN, ecografe doppler 4D, băi galvanice cu uşă Rocher.

Publicitate

Comentarii

Felicitari!!!

thumb down thumb up
joi, 28 ianuarie 2016, 15:44
de Marin Mihaela

Azi am avut parte de o experienta placuta, in ciuda tuturor povestilor care circula despre spitalele din Cluj si din tara, precum si despre anumite cadre medicale. Am insotit o persoana invarsta la Spitalul "CLUJANA" pentru o investigatie CT. Am intilnit oameni amabili, politicosi, serviabili si foarte operativi. Aparatura moderna si multa curatenie Deci ... se poate si la noi. Felicitari!!! Va multumesc
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.