Statul dă înapoi TVA de peste 1 miliard de lei

Statul dă înapoi TVA de peste 1 miliard de lei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna septembrie, taxă pe valoarea adăugată (TVA) în valoare de 1 miliard de lei.

Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 23 iulie, cu excepţia deconturilor aferente operaţiunilor de import, care au fost soluţionate până la data selecției.

Astfel, deconturile cu compensare şi restituire se ridică la 824 de milioane de lei, din care 30,8 milioane se compensează şi 793 de milioane se restituie. De asemenea, deconturile cu compensare integrală sunt in cuantum de 130 de milioane de lei.

Deconturile cu compensare parţială totalizează 50,7 milioane de lei, iar în cazul compensărilor totale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare. Pentru sumele de restituit, care totalizează 793,89 mil. lei, plata efectivă a fost programată în două etape: tranșa I - 334 de milioane și tranșa II - 459 de milioane de lei.

Loading...
Comenteaza