Economie

Un miliard de euro pentru Ardealul de Nord, gratis de la UE până în 2020

Un miliard de euro stă la dispoziţia Ardealului de Nord în următorii şase ani, cu titlu gratuit. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi eficienţei energetice - cumpărare de mijloace de transport în comun şi reabilitarea termică a instituţiilor publice.
Publicitate
 

Planul de dezvoltare regional pentru următoarea rundă de finanţare europeană, 2014-2020, trebuie aprobat până în martie. Regiunea de dezvoltare Nord-Vest primeşte un miliard de euro pentru viitoarea perioadă de programare. O treime din sumă e alocată pentru reabilitarea termică a clădirilor publice.

"Una dintre problemele importante ale comunităţilor locale e reabilitarea termică a clădirilor publice - şcoli, spitale, aşezăminte sociale", spune directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloş. 34% din sumă e alocată pentru astfel de lucrări, dar şi pentru achiziţia de material rulant.

Miliardul de euro alocat pentru Ardealul de Nord ar putea suferi modificări, în funcţie de politica de dezvoltare regională, precizează Boloş.

 

Publicitate

Comentarii

Saracie esti urgie

thumb down thumb up
vineri, 14 februarie 2014, 16:10
de Ban

Agentia asta de demolare NV,numai atata a obtinut ? Pentru 6 ani suma este infima,nici 10 miliarde nu era mare lucru.Pentru industrializare cate sute de miliarde euro s-au obtinut ?
raspunde

d-le ban....

thumb down thumb up
duminică, 16 februarie 2014, 19:07
de muresan ion

ca sa faci industrializare cu sute de miliarde de euro este nevoie si de oameni care sa stie sa gestioneze astfel de sume cu folos...un popa belit din hodis ajuns in cluj via oradea lui sofronica si bolojan si o gasca de femeiusci si betivi ai securoilor numiti adrnv nu poate sa faca ,,industrializare" ...poate otet ca la hodis...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.