Editorial

Este posibilă schimbarea regimului din Coreea de Nord? Momentul „exploziei” în Asia se apropie

Problema nord-coreeană nu este, desigur, nouă. Amenințarea confruntării militare în Peninsula Coreeană persistă, cu fluctuațiile cunoscute de la un deceniu la altul, din 1953.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 1

Vrei drumuri? Țeapă, măi românule, măi „haștag”!

Ce-ai fi făcut dacă ai fi știut, în ianuarie 1990, că peste 25 de ani vei eșua dacă nu faci bișniță cu rulmenți și valută, nu te lipești de FSN chiar și în orașele unde „revoluția” a strâns o mână de activiști frustrați în biroul gol al „primului”, nu lauzi cu limbă de balenă emanații?
comentarii: 0

Cea mai tristă aniversare. Momentul a rămas aproape anonim

Din când în când, în goana sa disperată după prosperitate, omenirea se împiedică de adevăr. Dar, de fiecare dată, se ridică și-și continuă goana.
comentarii: 0

Condiția social-democrației

Continuând examinarea pluralismului actual, aș spune că social-democrația rezultă din istorie, nu din convenții, cum susțin nelipsiții detractori.
comentarii: 1

Amnistie să fie, dar dați miliardele și țara înapoi!

Încărcate în camioane Bugatti cu toate locurile în față, comandă specială la cererea conducătorilor, fantomele eroilor de la Mărășești traversau un sentiment de recunoștință: acum, că au împlinit o sută de ani, vor primi în deschidere icre de Beluga - nisetru iranian care trebuie să aniverseze șase decenii ca să fie smuls de lângă mămica lui pentru a fi trimis la produs.
comentarii: 0

Marea prăduială

Puciurile PSD-iste din administrație și instituții centrale și locale se desfășoară în voie. Atât doar au și așteptat: să dispună de patru ani de prăduială.
comentarii: 0

Liberalism fără libertăți?

Să examinăm mai întâi, cum am promis, liberalismul autohton, apoi social-democrația, creștin-democrația și alte curente, spre a stabili felul în care se întâmpină la noi interesul public de a avea un pluralism sănătos.