Editorial

„Ramura de măslin” sau Turcia contra Statelor Unite în nordul Siriei

Intervenția Turciei în Siria divide încă o dată Occidentu. Principalul beneficiar este Rusia, care își vede influența crescând în regiune și în relațiile cu Turcia.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Protestul generației amăgite

Protestul generației amăgite este sublim, dar este ca și cum ar lipsi cu desăvârșire. Pentru dialog e nevoie de doi, iar PSDragnea are ceară în urechi. Simptomul ideii că România nu este formată doar din pomanagii este irelevant atâta vreme cât nu se formează masă critică.
comentarii: 0

Victorie a la Pyrrhus

În urmă cu două milenii și jumătate, pe teritoriul Albaniei de azi, se afla statul grecesc Epir, având în fruntea sa pe regele Pyrrhus. Mânat de ambiții fără seamă, acest rege s-a visat stăpân al Mediteranei.
comentarii: 0

Rațiune și voință de rațiune

Editura Academiei Române a tipărit în ultimele săptămâni ale anului de curând încheiat cartea lui Andrei Marga, "Rațiune și voința de rațiune" (EAR, București, 2017, 324 p.).
comentarii: 2

Rareş Bogdan rămâne alături de preşedinte, dar "unde a greşit Klaus Iohannis"

Din punct de vedere constituțional, președintele României a fost impecabil. Regula este clară: vorbești cu partidele, vezi ce premieri propun, dacă au majoritate. PNL nu a făcut nicio propunere, s-a dus la președinte cu mâna în fund și a așteptat alegeri anticipate. USR la fel. De unde, de la Duhul Sfânt?
comentarii: 2

Iohannis, un președinte captiv în țara jupânului Dragnea

Iohannis a dezamăgit sute de mii de români. De dragul așa-zisei stabilități politice, a îngenuncheat în fața fostului baron de Teleorman. Aveam pretenții mai mari, cel puțin după episodul cu "elefanții". Chiar am crezut că Iohannis a devenit un președinte jucător.
comentarii: 0

Veolia, momentul Dăncilă şi o poetă

Pe lângă problema cu corupţia şi cu anticorupţia-ca-actor-politic, avem totuşi o problemă cu dubla măsură a tratamentului corupţiei. Interesant e că şi atunci când DNA face paşi importanţi înspre corupţia corporatistă nu-i bagă nimeni în seamă.