Editorial

Mărturisirile lui Benedict al XVI-lea

Cel mai influent teolog din anii șaizeci încoace și primul papă emerit din istorie, Benedict al XVI-lea, a publicat un nou volum, sub titlul "Ultimele convorbiri" (Letzte Gespräche. Mit Peter Seewald, Droemer - Knaur, München, 2016, 286 p.).
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Macron va fi Preşedintele Franţei. Dar transformarea politicii în Europa continuă

Vestea bună a alegerilor franceze este redescoperirea tentaţiei Centrului politic liberal, a discursului proeuropean autentic, decent şi raţional, curat, echilibrat, cinstit, singurul care poate să se mai opună acum cu succes extremismului bolnav, naţionalismului agresiv şi antieuropenismului scandalagiu, de dreapta sau de stânga.
comentarii: 0

Suntem o colonie!

Periodic, unii sau alții arătăm cu degetul tremurând peste granițe, acuzându-i pe puternicii economiei mondiale că ne țin în stadiul de colonie. Și este adevărat: suntem o colonie. Dar prin propria noastră voință!
comentarii: 0

Basescu săgetat sau 10 ani de mandat făcuți praf. Cât e iubire și cât e ticăloşie?

"Dulce ca mierea e glonțul patriei!", domnule Băsescu!
comentarii: 0

Unitatea morală a vieții

La noi se mai crede că morala este o disciplină « moale », iar etica este doar « eseu ». Morala este luată ca o chestiune de sfătuire ori de predică, dacă nu cumva ca un fel de prelucrare propagandistică.
comentarii: 0

Cele două Turcii vor intra într-o lungă perioadă conflictuală. Dar este ceva și mai grav

România, la rândul ei, va trebui să iasă din sfera discursului comod, „lemnos", al discursului de politică externă ambivalent față de Turcia, pe care l-a avut în ultimii 10-15 ani, spunând ceva consistent, clar, inteligibil la nivel european și regional.
comentarii: 0

Miracolul chinez

Cu cinci ani în urmă, cu ocazia primei călătorii în China, am primit asigurări: „Nici o grijă, multă lume vorbește engleză în China”. Foarte repede am constatat că realitatea este mult diferită.