Editorial

După alegerile germane, începe reforma UE. Riscuri și oportunități pentru România. Să grăbim anunțarea datei pentru trecerea la Euro!

Lunea trecută, pe 15 mai, mă aflam la Berlin când proaspăt învestitul președinte francez făcea prima sa vizită externă, la cancelaria Germaniei. Dincolo de simbolismul întâlnirii destinse a celor doi șefi ai executivelor, începea ceea ce germanii și francezii își doresc să fie o nouă eră a Uniunii Europene.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Opriţi prigoana

Două marșuri s-au desfășurat sâmbătă în București. Scandările nu au fost nici sociale, nici naționale. Români și ici, români și acolo. Adevărata confruntare a fost între „Normalitate” și ”Diversitate”.
comentarii: 0

Mermelirea Arhivei SIPA

Dacă arhiva SIPA, ca toată hârțogăria de profil din România, nu a fost transferată și pe microfilm, eu sunt Sfântul Petru! Să aibă cineva la dispoziție un asemenea instrument de șantaj și control și să nu-l folosească, în România putredă și clientelară, este o ipoteză în care nu cred nici copiii.
comentarii: 0

Parabola raţei

Una dintre cele mai spectaculoase evoluții de pe eșichierul politicii românești este pocăirea lui Liviu Dragnea.
comentarii: 0

Adevăruri despre "statul de drept"

Oricum s-ar cosmetiza rapoartele, va trebui recunoscut că lupta anticorupție desfășurată în ultimul mai bine de un deceniu a avut efectul paradoxal al extinderii corupției.
comentarii: 0

Alegeri prezidențiale în Iran. Mai importante pentru Europa decât ar părea

Iranul alege din nou. În 2013, în articolul "Șah persan. Întoarcerea Iranului în politica lumii", scriam și nu mă înșelam deloc: "Categoric, noul preşedinte de la Teheran este profund interesat să readucă Iranul pe scena politică a lumii".
comentarii: 0

And the Oscar goes to Dragnea!

Din vodevilul pus în scenă de la preluarea în dreaptă stăpânire a puterii de către alesul Dragnea lipsea doar Zoe. Dar acum, că Trahanache luptă să-i repare onoarea, avem toate personajele.