Editorial

Scenariul 6: Juncker se spală pe mâini şi îşi pregăteşte o ieşire „romantică" din scenă

Jean-Claude Juncker ne-a anunţat recent, în discursul anual despre starea Uniunii Europene, că niciunul din cele cinci scenarii pe care le-a formulat nu este, de fapt, pe placul său şi că el este în favoarea unui al şaselea scenariu: „Europa valorilor".
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Statul s-a predat! E fiecare pe cont propriu

România se scufundă, dar spre deosebire de Titanic, n-o regretă nimeni. O mână de bărboși, de ochelariști și de deținători de cărți neplagiate nu reprezintă decât ciudățenia ei.
comentarii: 0

Butoaie cu pulbere

În politica marilor cancelarii, pe vremuri, Balcanii erau numiți „Butoiul cu pulbere al Europei”. Azi, butoaie cu pulbere cresc pe toate continentele, în grădinile fetide ale intoleranței și urii.
comentarii: 0

Despre relevanța premiilor naționale

Orice discuție asupra premiilor naționale stârnește sentimente complicate. Dovadă este și faptul că după aproape orice ierarhizare nemulțumirile justificate explodează.
comentarii: 0

Turcia post-kemalistă se înarmează din Rusia. Regândirea spațiului de securitate din sud-estul NATO, centrată pe România

Sub regimul Erdoğan, Turcia va continua să se îndepărteze de Occident, chiar dacă, formal, e de așteptat ca ruptura să nu fie totală, în sensul că Turcia nu va ieși din NATO și nici nu va întrerupe complet legăturile cu Uniunea Europeană.
comentarii: 0

Mimoza liberală din baie. Angajați-l pe Ponta!

Ce-ar mai trebui să facă întreprinderea lucrativă Dragnea & Sons în România încât PNL, cocoțat în vârful piramidei morale, să reacționeze articulat? Să le fure liberalilor buteliile, să le seducă soțiile, să le bage câte cinci familii de romi în case?
comentarii: 0

Mulțumirea cu puțin și statul pe loc

Unii au vrut cu toată ființa o lume diferită și au creat America. Unii și-au scos energic țara din ruină și au dat Germania postbelică. Unii au dorit inflexibil să conteze, iar China a căpătat pondere mondială. Unii au aspirat la libertate și prosperitate și le au, Polonia dând tonul. Unii vor să iasă din rutina „corectitudinii politice” a epocii și vor ieși.