De la un Președinte pentru liniştea noastră la un Preşedinte izolat în linişte | Editorial de Rareş Bogdan

De la un Președinte pentru liniştea noastră la un Preşedinte izolat în linişte | Editorial de Rareş Bogdan
Binomul PSD-ALDE a luat o pauză tactică de la intențiile de a-l scoate pe Iohannis de la butoane, iar ce urmează, după cum ne spune manualul, se numește diviziunea socială a muncii. Urmează un uragan care va face Katrina să pară o adiere.

Întrebarea e doar când vor lovi. Când va urma asaltul final? Va fi dus tot de Șerban/Codrin/Nicolicea și Olguța sau vor intra și Illuminati roșii de tip Rus/Oprișan/Ponta/Katy/Năstase/Ilici?

Președinții celor două Camere și-au împărțit misiunile - POLIŢISTUL BUN și POLITISTUL RĂU - și joacă în piesa vieții lor. Dragnea a trebuit să-și atenueze imaginea de lider maxim de care s-a agățat Tăriceanu cu plăcerea unei căpușe înfipte în călcâiul elefantului și a ajuns să cânte dulce, ca un pițigoi de Bărăgan. După lecția administrată de peste 500.000 de români deștepți, poate fi chiar credibil. De cealaltă parte, Tăriceanu nu poate face nicio tumbă, pentru că nimeni nu va crede că e chiar el. Deci zice Aria Calomniei cu sentimentul că a scris-o chiar el. Are un tupeu de mardeiaş de Ferentari chiar dacă a avut şansa de a trăi într-o casă cu o bibliotecă de vreo 10.000 de volume. De unii nu se prinde însă cartea din bibliotecă pentru ca îi fascinează doar cărţile de joc.

Care este însă scopul? Marea Adormire! Dragnea i-a promis probabil președintelui, prin emisari cu steagul alb, că de-acum va fi cuminte, deci poate fi iertat, deși era să scoată România de pe orbită şi a recapitulat "restaurația" zile în şir. Numai cine nu muncește nu greșește! Iar Iohannis probabil i-a și crezut. Glasul mieros al Liviului l-a trimis la somn ușor, dar mai ales util. Util până când PSD-ALDE își reface forțele de imagine pe afară si va încerca sa adoarmă cu cadouri sociale corpul civic. După care îl vor „executa". Sau cel puțin nu mă îndoiesc că vor spera.

Dar vă întreb pe voi: credeți că un hoț de buzunare nimerit într-un autobuz plin de nevăzători va fi brusc atins de interdicția din porunca a 8-a? Bingo! După cum nici somnul președintelui nu îl va îndemna pe Dragnea și ai lui să renunțe la plan. O curtezană care umblă despuiată printr-o unitate de infanterie nu se poate aștepta ca soldații doar să-i cânte psalmi. Preşedintele a avut trei săptămâni faste, iar acum pare tot mai absent şi moale, adormit de cântul ielelor.

Dragnea acum e în corzi, dar nu arată, și, mai ales, nu se schimbă. Când se va împuternici, va lovi din nou. O va face năpraznic. Pentru că între timp a acumulat frustrările celui care a avut totul și în 30 de zile a devenit aproape nimic. La 20 ianuarie avea România la picioare, mai ales după vizita și masa bine orchestrată și achitată la Donald. Nu rățoiul, ci taman cel mai puternic om al planetei.

Însă l-a mâncat în fund și, după porcăria OUG 13, își aștepta sfârșitul, chiar dacă nu era împăcat cu viitorul său. Doar că... ce idee i-a venit! Ia să-i tragă niște cântece de leagăn! Căci și-a adus aminte că Iohannis e dascăl de fizică. Dacă era de istorie, știa că, pentru a nu auzi sirenele, Ulise și-a pus ceară în urechi.

Lui Dragnea i-a ținut figura! Așa cum i-a ținut și lui Ponta în primele luni de mandat ale lui Iohannis. În locul său, îi trimiteam după țigări cu șuturi în genunchi!

Dar, totuși, de ce se lasă pesediștii buni, cred că or mai fi şi din ăştia :), călcați în picioare de Dragnea și baronii sudului și bătuți cu rigla peste degete de Shhaideh? Pentru că li se merită! Ei știu ce știm toți, cu excepția președintelui nostru: Dragnea și ai lui se pregătesc să lovească. România e parcarea lor în minţile lor și vor acționa. Cât de curând, mai ales că liberalii se sfâşie între ei, iar useriştii îşi caută liderii şi busola. Sau liderii cu busola.

Loading...
Comenteaza