Editorial

Europa cu mai multe viteze, iar România rămâne de căruţă. Să vedem ce se va petrece cu NATO

După cum anticipam ieri, liderii celor mai puternice patru state din punct de vedere economic au hotărât in favoarea unei Europe cu mai multe viteze. Ce va face România în acest context este greu de anticipat.

După alegerile din decembrie 2016, în România a început o ceartă care a dăunat intereselor naționale. Abia de acum încolo vom plăti prețul pentru atacurile pe care actorii politici din fruntea țării le-au comis reciproc. S-au denunțat reciproc - pe temele corupției, abuzurilor în justiție, lipsei de profesionalism și de eficiență guvernamentală, - iar Uniunea Europeană a înțeles mesajul. Chiar nu vrea să mai fie atât de mult asociată cu România, Bulgaria și nici măcar cu țările din grupul Vișegrad. Din motive diferite.

Germania, Franța, Italia, Spania vor să se salveze separat și ce se mai poate salva din UE, iar țări precum România, unde imbecilitatea liderilor politici a împiedicat CONSENSUL pe temele mari, au devenit un balast.

Procesul integrării europene va fi supus unui revizionism instituțional. România începe să piardă pe mâna ei ceea ce câștigase prin integrarea în UE. Din cauza a ceea ce anglo-americanii ar denumi NARROW-MINDEDNESS.

În perioada următoare, se vor petrece niște decuplări pe linie de NATO, în condițiile în care noul Secretary of State, noul Secretary of Defense, au transmis (în numele noul President of the United States of America) nemulțumirea legată de faptul că țările componente nu și-au plătit partea care li se cuvenea. Va fi o diferență între cei care și-au respectat angajamentele și cei care nu le-au respectat. România nu și-a respectat angajamentele față de NATO.

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

cum asa?

thumb down thumb up
miercuri, 8 martie 2017, 11:29
de TONI MNEMONIC

Totusi, dintre toate stelutele de pe mandrul steag albastru, noi am fost singurii care ne-am mutat cu bagajele identitare fara drept de apel in angrenajul uniunii, ne-am donat lada de zestre, cimitirul bunicilor, fabricile, izmelene. Dupa ce au facut ce au dorit in materie de interese economice aruncandu-ne ca pe un teritoriu epiuzat, adica tot noi suntem aceia care am dat dovada insuficientei??? Si urmeaza NATO? D-le Dan PAvel, in ce metoda ar fi trebuit sa ne fi facut hara kiri -ul national astfel incat sa contam in noile asezari de transee geostrategice continentale?
raspunde

UE

thumb down thumb up
vineri, 10 martie 2017, 08:17
de realistul

Orice am fi facut rezultatul final ar fi fost acelasi.Germania,Franta,M.Britanie,Spania,Olanda,Italia sau Austria,au fost tot timpul istoriei lor tari agresoare,oprimatoare si n-ar accepta niciodata sa fie egale cu tarile oprimate,adica cu slugile,cum suntem noi.Trist si grav,in acelasi timp,pentru noi,este ca noi nu invatam nimic din propria istorie.Ne aflam intr-o vesnica galgeava si asteptam sa ne rezolve altii problemele.Ne comportam ca niste copii de gradinita care se parasc intre ei la invatatoare pentru nimic.Ne-am distrus tot ce a fost bun,acumulat de generatii,ne-am dat pe mana stainilor care ne-au jefuit si exploatat si suntem foarte mandri ca acestia ne permit sa-i slugarim pe mai nimic.Nu am avut conducatori adevarati,patrioti iar cand i-am avut i-am tradat si omorat ca pe niste caini, si nu ma refer numai la Ceausescu.Astia suntem,asta meritam.
raspunde

Mamaaaa...

thumb down thumb up
vineri, 10 martie 2017, 10:32
de Aurelian

...ce opinii de complexati !...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.